Sorguda itiraf… ‘Meçhul ABD’li çok iyi Türkçe ve Kürtçe konuşuyordu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sorguda itiraf… ‘Meçhul ABD’li çok iyi Türkçe ve Kürtçe konuşuyordu!
Reyhanlı saldırısının faili Yusuf Nazik sorgusunda çözülmeye başladı. Yakalanan terörist bağlantılı olduğu ABD’linin ismini verdi. Nazik’in Türkiye’de irtibatta olduğu, çok iyi Türkçe ve Kürtçe konuştuğu öğrenilen bu ABD’linin bulunması için 40 kişilik özel ekip kuruldu.

Sorguda itiraf… ‘Meçhul ABD’li çok iyi Türkçe ve Kürtçe konuşuyordu!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 53 vatandaşın öldürülmesi olayının organizatörü Yusuf Nazik'in sorgusunda verdiği bilgiler MİT ve Terör Şube müdürlükleri ile istihbarat birimlerini alarma geçirdi. Silahlı terör örgütünün, Suriye istihbarat servisi El Muharebat ile bağlantısı hakkında konuşan Nazik'in, örgüt ile bağlantılı çeşitli isimler verdiği belirtildi.

ÇUVAL GEÇİRİLMİŞTİ

Nazik'in iyi derecede Türkçe ve Kürtçe bildiğini söylediği ABD'linin kim olduğu ve Reyhanlı saldırısıyla bir bağlantısının olup olmadığının tespiti için araştırma başlatıldı. İlk etapta kamera ve HTS kayıtlarının mercek altına alındığı ve bu esrarengiz ABD'linin kimliğinin belirlenmesi için 40 kişilik özel ekip kurulduğu ifade edildi. Reyhanlı'da 2013 yılında gerçekleştirilen ve 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan Yusuf Nazik, MİT'in 'nokta operasyonu' ile Suriye'nin Lazkiye kentinde başına çuval geçirelerek yakalanmış ve Türkiye'ye getirilmişti. Nazik, MİT'teki ilk sorgusunda bombalı saldırıyı arkadaşlarıyla yaptıklarını itiraf ederek, "Reyhanlı patlamasının eylemini ben ve arkadaşlarım yaptık. Suriye istihbaratı emretti. Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye'den yakalayıp getirdiler. Suriye'deki arkadaşlarıma sesleniyorum, Suriye devletine sesleniyorum. Türkiye devleti çok büyüktür, bunun hesabını elbet sizden soracak" demişti. Aranan teröristlerle ilgili hazırlanan mavi listede adı bulunan Yusuf Nazik'e, saldırı öncesi Türkiye'ye gelerek kimlerle görüştüğü konusunda MİT ve emniyet istihbarat birimlerince temin edilen fotoğraflardan teşhis yaptırıldığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube müdürlüklerinden uzman personelin yer aldığı özel ekibin sorguladığı Yusuf Nazik'in verdiği isimler arasında bir ABD'li olduğu kaydedildi.

 

(YENİ ASIR)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli ürünler için tarihi karar! Ayırt edici işaret koymak artık zorunluÖnceki Haber

Yerli ürünler için tarihi karar! Ayırt e...

Ünlü ayakkabıcı konkordato ilan etti!Sonraki Haber

Ünlü ayakkabıcı konkordato ilan etti!

Yorum Yazın

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar