
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı yolda yürüme imkanım artık bulunmamaktadır" sözleriyle istifa etti.
Siyasette transfer dönemi...
Türk siyaseti önemli günlerden geçiyor.
CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve üç ilçe belediye başkanının AK Parti'ye katılacağına yönelik açıklamalar, siyaset gündemini hareketlendirdi.
Dün gündeme gelen iddialar sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nu ziyareti sonrası Silivri'de yaptığı açıklamada, bu katılımı da doğrulamıştı.
Bunun akabinde de sessizliğini koruyan Özlem Çerçioğlu, bugün X hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.
3 BELEDİYE BAŞKANI İLE BİRLİKTE İSTİFA ETTİ
X hesabı üzerinden açıklama yapan Özlem Çerçioğlu, 3 belediye başkanı ile birlikte CHP'den istifa ettiğini duyurdu ve sessizliğini de bozdu.
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti'ye yeni katılımlar olacağını söylemiş ve gençlere dönerek, "Aydın burada mı Aydın?" demişti.
İstifasını duyurmasının ardından artık AK Parti'ye geçişi beklenen Çerçioğlu, şöyle dedi:
"CHP İLE AYNI YOLDA YÜRÜMEM ARTIK İMKANSIZ"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve üç belediye başkanımız; Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşadığımız sorunlar konusunda defalarca partinin yetkili makamlarında çözüm aramamıza rağmen maalesef bir sonuca ulaşamadık.
Yaşanan anti-demokratik uygulamaların yanı sıra hem benim temel prensiplerim olan hem de Aydınlılara ve aileme verdiğim dürüstlük, yasalar çerçevesinde hizmet, kamu ahlakından taviz vermeme ilkeleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi ile aynı yolda yürüme imkanım artık bulunmamaktadır.
"GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE İSTİFA EDİYORUM"
Özellikle bilinmesini isterim ki, bu noktaya gelinmemesi için her seviyede dürüstlük, ahlak, yasalara uygunluk taleplerimizi dile getirmeme rağmen, şahsım ve ailem hedef alındık.
Sonuç itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum.
"AYNI ŞEVK VE AZİMLE HİZMETE DEVAM EDECEĞİM"
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve azimle; hiçbir ayrım yapmadan bugüne kadar nasıl hizmet ettiysem Aydın halkının aynı prensiplerle hizmetinde olmaya devam edeceğimden hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın. Bütün Aydınlı hemşehrilerimi saygılarımla selamlıyorum.
İSTİFA EDEN 3 BELEDİYE BAŞKANI
Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan
Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan
Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti'ye katılacağı açıklandı.
TV100'de konuşan Gazeteci Sinan Burhan, Çerçioğlu’nun partisinden istifa etme nedenine ilişkin perde arkasını açıkladı. Burhan, Çerçioğlu’nun partisinden istifa etme nedeninin 'kanun dışı talepler' olduğunu söyledi.
"KUŞADASI'NDA İMAR RANTI İSTENMİŞ"
Burhan, konuşmasında şunları söyledi:
Ben Özlem Çerçioğlu’nun yakın kurmaylarıyla görüştüm. Özlem Hanım şu an Ankara’da. Kendisinin ‘Benden istenen kanun dışı talepleri yerine getirmediğim için, bunu da parti yönetimine anlatamadığım için CHP’de siyaset yapma imkânım kalmamıştır’ gerekçesiyle istifa etmesi bekleniyor. Kanun dışı talepler nedir diye sorduğumda, “Bundan 2 ay kadar önce Çerçioğlu ile Sayın Özgür Özel bir görüşme yapıyor. Çerçioğlu diyor ki ‘Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Bülent Tezcan benden kanun dışı bazı taleplerde bulunuyor. Kuşadası turizm bölgesi burada imar rantı isteniyor’ diyor.
"ÇERÇİOĞLU BU DURUMA SICAK BAKMADI"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da bu rantına sıcak bakmıyor ve kabul etmiyor. Ve bunu Özgür Özel’e ifade ediyor. Çerçioğlu ‘Buna izin vermediğim için Ömer Günel ve Bülent Tezcan ekibi benim hakkımda bel altı yayınlar yapıyor, benimle ilgili basında haberler yapıyorlar diyor ve bunu engelleyin. Eğer bunu engellemezseniz partimiz de ben de zor durumda kalacağım’ diyor.
Kaynak:enson haber
Yorum Yazın