Silo'nun sığınması ABD'yi panikletti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silo'nun sığınması ABD'yi panikletti
Suriye’de iki yıldır PKK/PYD’nin sözcülüğünü yapan Talal Silo’nun Türkiye’ye teslim olması ABD, PKK ve DEAŞ arasındaki kirli ilişkileri deşifre edecek.

Silo'nun sığınması ABD'yi panikletti

 

Suriye’de son 2 yıldır PKK’nın sözcülüğünü yapan Talal Silo’nun Türkiye’ye teslim olması, Washington’da paniğe yol açtı. Terör örgütünün Suriye kolu PYD’nin resmi sözcüsü olan Silo’nun paylaşacağı bilgiler, ABDyönetiminin öncelikli korkuları arasında. Edinilen bilgilere göre 1,5 ay önce PKK saldırısından sağ kurtulan Silo, daha sonra Türkiye ile temasa geçti. 1,5 ay boyunca istihbarat ve askeri yetkililerle görüşen Silo, Münbiç’teki Dadad bölgesinden Türk makamlarına teslim oldu.


BELGELERİYLE GELDİ

Beraberinde birçok bilgi ve belgeyle gelen Sülo’nun önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamalar ABD’nin PKK’yla yürüttüğü kirli savaşla ilgili birçok karanlık noktayı açığa çıkaracak. Ayn el Arab’dan başlayarak 40 bin kilometrelik alanı işgal eden, 3 milyondan fazla sivili bölgelerinden göçe zorlayan; Rakka, Tabka, Deyrizor, Haseke, Münbiç, Tel Abyad başta olmak üzere birçok yerleşim birimini harabeye çeviren ve DEAŞ ile kirli ittifak kuran PKK-ABD cephesinin, bu süreçte gerçekleştirdiği birçok suistimal de deşifre olacak.

 

‘ADAMIMIZI KAÇIRDINIZ’

Öte yandan Talal Silo’nun teslim olmasına ABD makamlarından, “Adamımızı kaçırdınız” tepkisi gelmişti. Daha sonra Silo’nun kendi isteğiyle Türk makamlarına teslim olduğu bilgisi, ABD’nin iddiasını boşa çıkardı. Washington’un, Silo’nun anlatacakları bilgileri itibarsızlaştırma çalışması başlatmasına kesin gözüyle bakılıyor. Beyaz Saray’a bağlı sömürge valisi Brett McGurk’ün olayın gerçekleştiği ilk saatlerde durumu provoke etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı öğrenildi. Ayrıca ABD-PKK cephesi PYD içinde geniş bir tahkikat başlatarak, olayın gerçekleşmesine katkıda bulunanları tespit etmeye çalışıyor. Bu kapsamda Münbiç ve Ayn el Arab’da 20’den fazla şahıs olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle alıkonuldu.

 

KENDİ İSTEĞİYLE GELDİ

İç savaşın başında ÖSO saflarında yer alan ancak daha sonra PYD tarafına geçerek ABD namına sözcülük üstlenen Talal Silo, Türkiye’ye Gaziantep üzerinden getirildi. PKK/PYD'den ayrılmadan 1,5 ay önce ÖSO ile temasa geçen Silo’nun güvence alarak Türkiye’ye sığındığı belirtiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsrail'den İran'a yönelik savaş hazırlığıÖnceki Haber

İsrail'den İran'a yönelik savaş hazırlığ...

Marmara Üniversitesinde FETÖ Operasyonu: 22 Kişi GözaltındaSonraki Haber

Marmara Üniversitesinde FETÖ Operasyonu:...

Yorum Yazın

Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar