Suudi turisti, İstanbul'u dolaştırarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na götüren taksici hakkında hapis cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suudi turisti, İstanbul'u dolaştırarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na götüren taksici hakkında hapis cezası
Son dakika haberi... Suudi Arabistanlı turisti dolambaçlı yollardan Sabiha Gökçen Havalimanı'na götürdüğü suçlamasıyla yargılanan taksici Enver Canik, "Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kimseyi dolaştırmadığını savunan sanık, "Fazla para almaya çalışmadım, çok konuştukları için yolu şaşırdım" dedi.

 

İlgili resim

 

Karaköy'de, 29 Eylül 2017 tarihinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'na götürmek için aracına aldığı Suudi Arabistan'lı turist Abdulrahman Nasser M. Mustafa'yı dolambaçlı yollardan götürmekle suçlanan taksici Enver Canik'in, "Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Enver Canik katıldı. Müşteki Abdulrahman Nasser M. Mustafa duruşmaya katılmadı.

 

''ÇOK KONUŞTUKLARI İÇİN YOLU ŞAŞIRDIM''

Söz alan taksici Enver Canik, 25-30 yıldır İstanbul'da yaşadığını, 3-4 yıldır da taksicilik yaptığını belirterek, "Bilerek ve isteyerek kimseyi dolaştırmadım. Fazla para almaya çalışmadım. Çok konuştukları için yolu şaşırdım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Ben öyle bir şey yapmadım" dedi.

Karar verileceği belirtilerek sanığa son sözü soruldu. Sanık Canik, son söz olarak, "Kasten hareket etmedim" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın eylem sırasında taksi ücreti almadığını, bu nedenle suçun teşebbüs aşamasında kaldığını gerekçe göstererek, sanığı, "Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezayı 5 yıl süre ile erteledi.



İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Enver Canik'in müşteki ve iki arkadaşını 24 Eylül 2017 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na götürmek üzere Karaköy'de taksisine aldığı belirtiliyor. Enver Canik'in yolları bilmemesinden faydalanarak daha fazla para kazanmak için müşterilerini daha uzun mesafeden havalimanına götürdüğü savunulan iddianamede, bu nedenle taksicinin Asya yakasına geçtiği, tekrar Avrupa yakasına döndüğü, havalimanına 20.50'de vararak müşterisinin uçağını kaçırmasına neden olduğu belirtiliyor. Sanığın, "Serbest meslek sahibi kişilerin dolandırıcılığı" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyordu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni düzenleme yolda! Tehlikeli araç kullanana 3 yıla kadar hapis geliyorÖnceki Haber

Yeni düzenleme yolda! Tehlikeli araç kul...

Rusya'nın cevabının ardından Trump geri adım attıSonraki Haber

Rusya'nın cevabının ardından Trump geri...

Yorum Yazın

Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar