Memleketten haberleri yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memleketten haberleri yok!
Cumhuriyet Halk Partisinin seçim beyannamesinde yer alan birçok vadinin AK Parti tarafından yıllardır uygulandığı ortaya çıktı.

 

Memleketten haberleri yok!

 

“Bunlar nerede yaşıyor” dedirten sözler şöyle:

CHP, Gençlik Garantisi Programı kapsamında gençlere staj teşvik parası verileceğini duyurdu. OYSA hükümet İŞKUR İşbaşı Eğitim programı çerçevesinde 2015 yılından bu yana gençleri destekliyor. Gençlere günlük 61 lira, geleceğin mesleklerini tercih edene de 75 lira harçlık veriliyor.

 

Muharrem İnce, çiftçiye mazotun 3 lira olacağını söyledi. OYSA, hükûmet bir süredir çiftçiye mazot desteğinde bulunuyor. Bunun için başvurucuların çiftçi kayıt sistemine dâhil olması gerekiyor.2017 yılının birinci ayından 12’inci ayına kadar mazotun ortalaması 4,70 kuruş hesaplanarak yarısı ödendi. Yani mazotun listesi 2,35 kuruşa veriliyor.

 

Muharrem İnce'nin mitinginde vatandaşı sahneden attılar!

 

Ana muhalefet partisi, mevsimlik tarım işçilerin ulaşım, barınma ve güvenlik şartlarını iyileştirme sözü verdi.OYSA Tarım, Çalışma ve Kalkınma Bakanlıkları tarafından önümüzdeki günlerde Ankara Polatlı’da Mevsimlik Tarım İşçi Merkezinin açılışı yapılacak.

 

İnce 18 yaş altı sağlık sigortasının ücretsiz olacağını söyledi. OYSA aynı düzenleme 2008’den beri yürürlükte.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, “Okullar tam gün olacak” dedi. OYSA ocak ayında Millî Eğitim Bakanı İsmet, 2019’un sonuna kadar ikili eğitime son verileceğini duyurdu.

 

CHP, KOBİ’lere bir yıl faizsiz kredi sağlanacağı vaadinde bulundu. OYSA hükûmet KOBİ Tekno yatırım Destek Programı kapsamında 5 milyon liraya kadar KOBİ’lere destek veriyor. KOBİ-Gel Destek Programı ile 2 bin 49 KOBİ’ye 524 milyon lira tutarında destek sağlandı.

 

Eskimiş, demir yollarının yenilenmesi CHP’nin vaatleri arasında yer aldı. OYSA, Türkiye’deki demir yolu ağının yüzde 90’ı yenilendi.

 

CHP seçim beyannamesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da istihdama ağırlık verileceği, 5 yıl içinde 135 yeni fabrika kurulacağı ifade edildi. OYSA, hükûmet 2016 yılında 62 milyar liralık Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri projesiyle bunun kat kat büyüklüğünde paket açıkladı.Hâlen bu çerçevede bölge insanına KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, yatırım yeri tahsisi, Sigorta primi desteği, enerji desteği gibi destekler veriliyor.

Ana muhalefet gazi ve şehit çocuklarına burs sözü verdi. OYSA, şehit çocuklarına devlet burs imkânı sağlıyor ve özel okullar, şehit çocuklarını kontenjan dahilinde ücretsiz okutuyor.

 

CHP engellilere iş vereceğini açıkladı. OYSA, 16 yılda 372 bin engelli işe yerleştirildi. 55 bin engelli kamuda istihdam edildi. Sadece bu yıl 5 bin engellinin ataması yapılacak.

 

Ana muhalefet partisi genç girişimcilere 200 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulacağını duyurdu. OYSA hükûmet KOSGEB üzerinden gençlere 50 bin lirası geri ödemesiz 150 bin liraya kadar faizsiz para veriyor.

 

Ana muhalefetin çiftçiye mazot desteğinden, çocuklara ücretsiz sağlık sigortasına, gençlere hibeden Doğu’ya yatırımlara kadar söz verdiği birçok vaad zaten yapılmıştı.

 

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu'dan muhalefete sert 'Demirtaş' tepkisiÖnceki Haber

Bakan Soylu'dan muhalefete sert 'Demirta...

Erdoğan: Yıkım ittifakına izin vermeyiz!Sonraki Haber

Erdoğan: Yıkım ittifakına izin vermeyiz!

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar