Jandarma'ya 6 yeni SİHA! 7 ay erken teslim edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma'ya 6 yeni SİHA! 7 ay erken teslim edildi
6 adet Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), kabul test uçuşlarının başarıyla tamamlanmasının ardından, Jandarma Genel Komutanlığı'na sözleşme takviminden 7 ay erken teslim edildi.

 

Milli gururumuz İHA ve SİHA'ların üreticisi Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "6 adet Bayraktar SİHA, kabul test uçuşlarını başarıyla tamamlayarak Jandarma Genel Komutanlığımıza sözleşme takviminden 7 ay erken teslim edildi. Vatanımıza Milletimize hayırlı uğurlu olsun" bulundu. 

 

 

Bayraktar SİHA

Baykar tarafından üretilen ve 2015'ten bu yana operasyonel olarak kullanılan Bayraktar TB2 İHA'ları diğer bölgelerde terörle mücadeleye desteğini sürdürürken, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında da güvenlik güçlerine etkin gözetleme, keşif ve ateş desteği sağladı. Bayraktar TB2 İHA'lar, bugüne dek binlerce teröristin tespiti, teşhisi ve etkisiz hale getirilmesinde etkin rol oynadı.

İHA'lar sağladıkları istihbaratla tehditlerin ortadan kaldırılmasına katkı sunarken, SİHA'larla hedefler doğrudan etkisiz hale getirildi.

 

 

4 mühimmatlı SİHA'lar

SİHA'lar görev sırasında özellikle ROKETSAN tarafından geliştirilen Mini Akıllı Mühimmat MAM-L'yi kullandı. SİHA'lar, bunun yanında ilk kez Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 adet MAM-L yüklü halde operasyona katıldı.

MAM-L'lerin zırh delici, termobarik başlıklı tipleri ilk kez Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanıma girdi. Ayrıca antipersonel harp başlıklı MAM-L'ler havada parçalanacak şekilde de kullanıldı. Hedef tipine göre kullanılan harp başlıklarıyla hafif yapılar, zırhlı kara araçları, radar antenleri, silah mevzileri gibi olası hedeflere karşı birçok başarılı görev icra edildi.

MAM-L, 50 libre (yaklaşık 22 kilogram) düşük ağırlığı ve 1 metreden kısa boyuyla tüm boyutlardaki İHA'lar ve hafif taarruz uçaklarından kullanıma ve ağırlığın kritik olduğu hava-yer görevlerine yönelik olarak geliştirildi. MAM-L, lazer arayıcı başlığıyla yüksek vuruş hassasiyetine sahip bulunuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi gün! Taksim Camii'ne Türk bayrağı dikildi!Önceki Haber

Tarihi gün! Taksim Camii'ne Türk bayrağı...

ABD'nin 3. Havalimanı kıskançlığı!Sonraki Haber

ABD'nin 3. Havalimanı kıskançlığı!

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar