Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olduğu okulda konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İmam hatip öğrencilerine hitaben, "Kemiyet değildir asıl olan, keyfiyettir asıl olan. Şimdi siz keyfiyete talim olacaksınız. Buradan ilmiyle, irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, "Buradan Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları yetişti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır. Onun için söylemem gerekir diye düşünüyorum. Nedir o? Bazı öğretmenlerimiz de bize şunu söylerlerdi. 'Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buralara geldiniz?' Ölü yıkamayı dahi aşağılayanlar olmuştu. İlk adım atıldığı zaman ölüleri yıkayacak gassal denilen bunu yetiştirmek üzere bu okulların kurulması var idi. Fakat gün ola harman ola, devran değişti. Ve değiştiği gibi de buralardan işte hamdolsun bizler yetiştik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

 

 

, mezun olduğu okul eski adıyla  İmam Hatip Lisesi'nin yeni hizmet binasının açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İmam hatip öğrencilerine hitaben, "Kemiyet değildir asıl olan, keyfiyettir asıl olan. Şimdi siz keyfiyete talim olacaksınız. Buradan ilmiyle, irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih ilçesinde yeni adıyla 'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "1951 yılından beri öğrenci yetiştiren 'mizin bu yeni binasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"SÖYLEMEK İSTEMEZDİM AMA BİLMEYENLER VARDIR..."

Bugün açılışını yaptığımız İHL'miz 45 milyon liralık bir yatırımla milli eğitimimizin hizmetine sunulmuştur. Bundan sonrada hayırseverlerimizin benzer hizmetlerinin artacak süreceğine inanıyorum. Biz burada öğrenciyken İstanbul'da başka İHL yoktu. Böylesine köklü bir okulun mezunu olmakla iftihar ediyorum. Okulumuzun mezunları içinde siyasetten bürokrasiye her alanda önemli başarılar imza atmış insanlar var. Buradan Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları yetişti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır. Onun için söylemem gerekir diye düşünüyorum. Nedir o? Bazı öğretmenlerimiz de bize şunu söylerlerdi. 'Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buralara geldiniz?' Ölü yıkamayı dahi aşağılayanlar olmuştu. İlk adım atıldığı zaman ölüleri yıkayacak gassal denilen bunu yetiştirmek üzere bu okulların kurulması var idi. Fakat gün ola harman ola, devran değişti. Ve değiştiği gibi de buralardan işte hamdolsun bizler yetiştik. Buradan ilim adamları da yetişti, nice akademisyenler, profesörler yetişti. Yok yok hepsi oldu. Ama baktılar ki, bunlar farklı gidiyor, bu sefer ön kestiler. 'Kapatalım' dediler ve kapattılar. Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler. Neyle? O meşhur 28 Şubat'la. Ama şimdi hamdolsun ortası lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Kemiyet değildir asıl olan, keyfiyettir asıl olan. Şimdi siz keyfiyete talip olacaksınız. Buradan ilmiyle, irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz. Buna hazır mısınız, buna var mısınız?

 

"BABAM BENİ ONA TESLİM ETMİŞTİ"

En üst kat yatakhanemizdi. Gece gelip üstümüzü örten büyüklerimizi unutmamız mümkün değildi. Ben emekli albay yurt müdürümüzü unutamam. Evlatlarına sahip çıkardı. Aynı şekilde Numan Bey'in babasını unutmamız mümkün değildi. Babam beni ona teslim etmişti. İmam Hatip Okulları açıldığı günden beri tartışılır. İmam Hatip Okulları sadece dini eğitim veren okullar mıdır? Ben şahsen Eyüp Lisesi'nde 6 tane fark dersi imtihanı verdim sonra üniversiteye girebildim. Burada Fizik, Kimya okutulduğundan haberi olmayanlar var. Bu cahillerin içinden çıktık buralara geldik. İHL'lerin müfredatı nedir? Haberleri yok. Burada hem dünyevi hem uhrevi ilimle mücehhes sizleri karşımda görüyorum.

 

"BÖYLE İNSANLARA AK SAKAL DERLER"

Biliyorsunuz İHL'ler ile ilgili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişiler yetiştirilmek isteniyordu. Cenazelerimiz ortada kalıyordu. Onun için cenaze yıkayıcısı yetiştirilsin diye böyle bir adım atıldı. Çünkü bu topraklardaki dini müesseselerin kapılarına kilit vuruldu. Türkiye o hale gelmişti. Milletimiz cenazesinin ortada kalacağından korkuyordu. İHL'lerin açılacağı duyulduğunda ülkemizin dört bir yanında gönül erleri insanları bu okulların inşaasına katkıda bulunmaya davet ediyorlardı. Orta Asya'da böyle insanlara AK Sakal derler. Kazakistan Cumhurbaşkanına sen bizim 'Ak sakalımızsın' dediğimde hoşuna gider.

 

"ÇOK ÇALIŞACAK VE İYİ YETİŞECEKSİNİZ"

Ülkemizde milletimizin değerlerine iç savaşı tek parti zihniyeti açtı ikincisini 28 Şubat'çılar yaptı. Bu millet kendi küllerinden ayağa kalktı. Şimdi gelinen nokta bu. Ben tekrar bu ülkede FETÖ dersaneleriyle, okullarıyla bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler, sizden yalnız ilimde irfanda süratle iyi yetişmelisiniz. Bu FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, şu anda işte kaçacak delik arayan, dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekesine karşı siz bizim ümidimizsiniz. Çok çalışacak ve iyi yetişeceksiniz. Allah'a kul resulünü ümmet olarak bu millete hizmete devam edeceksiniz. İşte bu kardeşiniz buraya girdiğinden beri bu uğurda her sıkıntıya göğüs germiştir. Hiçbir zafer mücadele edilmeden ve bedel ödenmeden kazanılmaz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FLAŞ! Suriye'de ABD savaş uçağı düştüÖnceki Haber

FLAŞ! Suriye'de ABD savaş uçağı düştü

UEFA'nın yeni sıralamasında en iyi Türk takımı belli olduSonraki Haber

UEFA'nın yeni sıralamasında en iyi Türk...

Yorum Yazın

Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar