"ABD, İncirlik'i boşaltmaya başladı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"ABD, İncirlik'i boşaltmaya başladı"
Mossad'a yakın internet sitesinden dikkat çeken iddia! ABD'nin hem Katar, hem Türkiye'deki askeri üslerini boşaltmaya başladığı öne sürüldü. İsrail istihbaratına yakın DEBKAFile sitesinin haberine göre Washington, Katar'daki üssünü Suudi Arabistan'a taşıma kararı aldı. İddiaya göre, İncirlik'teki Amerikan uçakları ve teçhizatı da Doğu Avrupa'daki üslere götürülüyor.

 

İsrail istihbaratı Mossad’a yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesi, ABD’nin Katar ve Türkiye’deki hava üslerini boşaltma kararı aldığını iddia etti. Sitenin askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, İncirlik’in Yunanistan’a taşınabileceği iddia edildi.

 

İncirlik ile ilgili görsel sonucu

 

Haberdeki iddialar şöyle:,

DEBKAfile’a konuşan askeri kaynaklar, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ile 20 Mart’ta yaptığı görüşmede, Katar’daki ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı üssü el Udeyd’in Suudi Arabistan’a taşınması planının onaylandığını öne sürdü. Kaynaklar, bu kararın ‘ABD-Suudi Arabistan ilişkilerinin ötesine geçen, Ortadoğu için deprem etkisi yaratacak bir adım olacağı’ yorumunu yaptı.
İddiaya göre, El Udeyd’deki Amerikan teçhizatı, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın 77 kilometre güneyindeki El Kharj yakınlarındaki Prens Sultan Hava Üssü’ne taşınmaya başlandı. Haberde, bu üssün, 2003’teki Irak işgaline dek, 15 yıl boyunca Körfez’deki ana Amerikan üssü olduğu hatırlatıldı.

‘İNCİRLİK’TEN DOĞU AVRUPA’YA TAŞINMA BAŞLADI’

Haberde, Trump yönetiminin ‘bir diğer büyük adımı atma, hava kuvvetlerini çekip İncirlik’ten çıkma sürecinde’ olduğu da öne sürüldü. DEBKAfile’a konuşan kaynaklar, bu iddianın ‘tekrar tekrar yalanlanmasına rağmen doğru olduğunu’ öne sürdü. Askeri kaynakların iddiasına göre, İncirlik’teki Amerikan uçakları ve teçhizatı şimdiden Doğu Avrupa’ya taşınmaya başlandı. İddiaya göre, Pentagon İncirlik’in yerine düşündüğü yerler arasında Yunanistan’ın güneyindeki Andravida da bulunuyor.

 

‘İKİ ADIM BİRBİRİYLE BAĞLANTILI’

Haberde Katar ve Türkiye üslerine ilişkin iddia konusunda, “Bu iki adım birbiriyle bağlantılı. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi yöneticilerle bir kavgaya sıkışan Katar Emiri’nin ateşli bir destekçisi oldu. Türkiye kısa süre önce Katar’da büyük bir askeri üs kurdu. Suudi veliaht prens ile müttefiki olan Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Zayed Bin Sultan El Nahyan yakın arkadaşlar ve Trump’ın Körfez’deki önde gelen müttefikleri. Bu iki Körfez yöneticisi, Türkiye cumhuriyetini ve Katar Emiri’ni ezeli düşman olarak görüyor” ifadeleri kullanıldı.
DEBKAFile, ABD’nin Suudi Arabistan’a taşınmasının İran’a bir mesaj olduğunu da vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şimşek'ten flaş döviz açıklaması: Sınır geliyor!Önceki Haber

Şimşek'ten flaş döviz açıklaması: Sınır...

Yemek kartlarında yeni dönem!Sonraki Haber

Yemek kartlarında yeni dönem!

Yorum Yazın

Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar