murat kurum
murat kurum
İmbat MUĞLU

İmbat MUĞLU

Mail: [email protected]

MİT’İN BAŞARISI

 

 

 

 

 

15 Temmuz hain FETÖ darbesinden sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)  ile güvenlik güçleri Emniyet Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  her alandaki  iş birliğini ve  koordineli çalışmalarını en üst seviyeye çıkararak  terör  örgütlerine göz açtırmıyorlar.Başta PKK ve FETÖ’nün üst düzey yöneticileri olmak üzere diğer terör örgütlerine hem yurt içinde, hem de yurt dışında takipleri yapılarak uygun zaman ve yerde etkisiz hale getirilmektedir.

 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra  MİT’in dünyanın dört bir yanında yaptığı operasyonlarla FETÖ’nün firari teröristlerini ‘paketleyip’ Türkiye’ye getirmesi, hem teröristbaşı Fetullah Gülen hem de firari FETÖ’cüleri panikletmiş ve yakalanabileceği korkusu taşıdıkları görülmüştür. MİT’nin bu başarılı operasyonların hainler üzerinde yaratmış olduğu korku yankısı bebek katili PKK’lı teröristleri de sardı. Sincar’daki örgüt kamplarında saklanan sözde PKK Yürütme Konseyi üyesi İsmail Özden’de, MİT operasyonuyla Irak’ ta etkisiz hale getirilmiş, ardından örgüt yöneticilerinin panik haldeki açıklamaları sosyal medyaya da yansımıştı.

 

MİT yurt dışında paketlediği teröristleri Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) tarafından sınır ötesi ortak operasyonları sürekli devam etmektedir.MİT ve TSK'nın PKK terör örgütünün sözde kalesi olan Kandil ve ikinci Kandil olarak gördüğü Sincar bölgesinde örgütün yönetim kadrosunda olanlara yönelik nokta operasyonları sonrası PKK'nın sözde lider kadrosunda yer alan terörist başlarından Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Duran Kalkan ve Sabri Ok'u ölüm korkusu sardı. Terör örgütünün üst düzey elebaşlarının yakalanma ve öldürülme korkusuyla kendilerini sivillerin de içinde bulunduğu kamplar ve sığınaklarda bile güvende hissetmeyip uzun süre aynı noktada kalmadığı sürekli Irak, Suriye ve İran üçgeninde yer değiştirip gizlendikleri bilinmektedir.

 

MİT’in amansız takibi, TSK’nın ise verilen bilgiler doğrultusunda yerli ve milli SİHA ve İHA'lar ile terör örgütüne darbe üstüne darbe vurmasıyla birlikte inlerinden çıkamayacak noktaya gelen terör örgütü elebaşları telsiz kullanımını dahi bırakıp kuryeler aracılığıyla iletişim kurmaya başladılar.Milli unsurlarımızın yaratmış olduğu bu korku ile terörist elebaşı Murat Karayılanın, terör örgütünün üst düzey bir çok isminin öldürüldüğünü bizzat açıklayarak, bu isimler arasında PKK Başkanlık ve Yürütme Konseyi üyelerinin, KCK Yürütme Konseyi Üyelerinin,PKK Dış İlişkiler Sorumlusunun,PKK sözcüsü ile birlikte bir çok yönetici teröristlerin öldürülmesinin örgüt için çok büyük kayıp olduğunu da itiraf ederek örgütün neredeyse bitme noktasına geldiği anlaşılmaktadır.

 

Sınır ötesinde etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte  imha edilen depolar ve sığınaklarla lojistik ağı çöken PKK'ya yurt içinde de darbe üzerine darbe vurulmaktadır.Aynı zamanda terör örgütüne yurt içindeki katılımlar sıfırlanma düzeyine düşmesi ile de büyük bir çöküş başladı.
                                                                                                          Dr.İmbat MUĞLU

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar