murat kurum
murat kurum
İmbat MUĞLU

İmbat MUĞLU

Mail: [email protected]

DÜNYA TEKNOFEST’TE

 

 

 

 

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Türkiye ve onlarca yabancı ülke katılımcılarına büyük heyecan,ilgi ve bilgi dolu günler yaşattı.


Teknofest coşkusu tüm ülkeyi sardı.Havacılık, uzay ve teknoloji konularında farkındalık oluşturmak, çocuklar ve gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmek amacıyla düzenlenen Teknofest’e 81 il, 122 ülkeden 17.373 takımdan 50 bin başvuru arasından 10 bin finalistin belirlendiği 19 farklı kategoride düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları rekor seviyede ilgi gördü.

Ödül töreni öncesi sabahın erken saatlerinde insanlar adeta Atatürk Havalimanı’na akın etti. Yarışmalarda birinci olanlara ödüllerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Teknoloji dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz. Yola bunun için çıktık, bu aşkla yürüyoruz." dedi.Ödül töreni sonrası Erdoğan Türkiye'nin yerli ve milli silahlı İHA'sı Akıncı'nın üzerine imzasını attı.Yarışmaların yanı sıra Dünya Drone Kupası, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hackİstanbul 2019, Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 4. Kurultayı, Solo Türk ve Türk Yıldızları nefes kesen gösterileri, dikey rüzgar tüneli, planetaryum, havacılık gösterileri, atölye çalışmaları, jandarma emniyet özel gösterileri, Atak Helikopteri Harmandalı, sergiler, konserler ve çok özel sürpriz etkinliklerle Teknofest 6 gün boyunca unutulmaz saatlere sahne oldu.

Önümüzdeki Teknofest’te tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.
Dr.İmbat MUĞLU

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar