İmbat MUĞLU

İmbat MUĞLU

Mail: [email protected]

CEREBLUS VE KARKAMIŞ’a ATILAN ROKETLER!

CEREBLUS VE KARKAMIŞ’a ATILAN ROKETLER!

Cerablus’ta bulunan Suriyeli yetim çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardım malzemeleri götürmek için önce Cerablus merkez, sonrasında ise 30 km uzaklıkta olan bir kampa gittik.

Kampa gitmeden önce Azerbaycan merkezli bir televizyona Canlı Yayına bağlandım. Sunucu bana Ukrayna-Rusya Savaşı’nın akıbeti ne olacak sorusunu sorduğunda; bende özetle şunları söylemiştim. Türkiye’nin baştan beri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde iki ülkenin barışı için çok ciddi bir mesai harcadıklarını.

Sayın Erdoğan’ın “Bölgesel ve küresel dengeleri de ihmal etmeyeceğiz. Bunun için ne Ukrayna'dan ne Rusya'dan vazgeçmeyeceğimizi” ayrıca “Rusya’nın askeri harekâtını kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü için verdiği mücadeleyi destekliyoruz” söylemlerini sürekli olarak ifade ettiğini dile getirdikten sonra an itibari ile Suriye’de olduğumu dile getirmiş ve Suriye Savaşı’nın 11 yıldır devam etmesine ve bugüne kadar yüzbinlerce insanın ölümünden en büyük payın Rusya’ya ait olduğunu. Bugün ise Rusya aynı ölümü ve yıkımı Ukrayna’da yapıyor…Kendi ülkesini yerle bir eden Beşşar Esed’e en büyük desteği veren Rusya bugün Suriye halkı arasında nefret ile anılmaktadır…

Her türlü zulme ve ölüme sebep olan Rusya’nın derhal Suriye’de ve Ukrayna’da çekilmesi gerektiğini canlı yayında dile getirmiştim. Canlı Yayın sonrası yola çıktığımızda Cerablus hava sahasında bir Rus helikopterinin dolaştığını gördük. Çok alçak uçuş gerçekleştiren Rus helikopterinin devriye ya da Türkiye’nin Ukrayna konusunda yaptığı açıklamalardan sonra kendilerince gözdağı vermek maksadıyla uçtuğunu yanımda bulunan arkadaşlarıma söylemiştim. Türkiye’nin gözetiminde bulunan bölgede bu tür bir uçuşun hayra alamet olmadığını anlamıştım.

Hatta kampa vardığımızda zaman ilerledikçe arkadaşlara hızlanmamız gerek geceye kalmayalım hava yağmurlu PKK terör örgütü bu tür zamanlarda kalleş eylemler ve baskınlar yapar diye uyarıda bulunmuştum. Rusya Ukrayna’da her ne kadar silah araç ve asker olarak güçlü olsa da her geçen ciddi kayıplar vermektedir. Adeta dünya bir yana Rus bir yana gibi bir durum var ortada. Ukrayna’yı kan gölüne çeviren Rusya’nın gücünü kanıtlamak için Suriye’de ciddi provokatif faaliyetler ve çeşitli saldırılar yapabilir tezini savunanlardanım. Çünkü Ukrayna’da Rusya’nın karşına dikilen devletler ve aktörler aynı şekilde Suriye’de karşısındadır.

Bu gelişmeler dışında İngiliz ve Amerikan medyatik unsurlarının Türkiye tezli savaş analizlerinde ve batı dünyasının bu propaganda savaşında sürekli olarak "Boğazlar, İHA ve SİHA" vurgusu yapması bununla birlikte Ukrayna devlet yetkililerinde bu kervana katılarak sürekli İHA-SİHA-BAYRAKTAR’ı dillerine dolamaları Rus yönetimini rahatsız ettiği gibi Suriye’de bulunan Rus askerlerini de rahatsız etmiştir. Bu süreçte gözden kaçırılmaması gereken gerçekler bunlar… Ve bununla ilgili tedbirler alınıyor/alınması gerekmektedir. Cerablus bölgesinde Türkiye’nin Suriyeli kardeşlerimize yaptıkları hizmetleri, barış ve huzur ortamını sosyal medya canlı yayınlarında anlattım.

 

Ve her yayında Suriye’nin barışı ve toprak bütünlüğü için tek emek veren ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdim. Faaliyetlerimiz bittikten sonra akşam saatlerinde ekip olarak Cerablus’tan yola çıktık. Ve çıkışımızdan kısa bir süre sonra bebek katili PKK terör örgütü tarafında 3 roket Cerablus’a, 1 roket ise Gaziantep’in Karkamış ilçesine atıldı. Çok şükür ki yaralı yok…Unutulmamalıdır ki Rus lideri Putin, imparatorluk ve süper güç olma peşindedir ve bunu silah gücü ile yapmak istemektedir. Rusya’nın Suriye’de Düşmanımın düşmanı dostumdur!”deyimini değil de“Dostumun düşmanı dostumdur!’’sözü ile hareket ettiğini ve  bebek katili PKK/YPG terör örgütü ile dönem dönem işbirliğine girdiğini düşünenlerdenim. Dün Cerablus’ta yaşananlar gibi…İnşallah yanılırım… 

 

Dr. İmbat MUĞLU

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar