Rifat Sait

Rifat Sait

Mail: [email protected]

Bir dahaki sefere kazanmak için bilinmesi gereken 2 şey

 

 

 

 

 

2014 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Urla ilçesi Belediye Başkan adayı sevgili dostum Erşan Eroğlu’nun kullandığı güzel ve sempatik bir lehçe vardı. Kendi tarzıyla “KAZANACEĞİZ! “ derdi.

Bunu söylediğinde biz mutlu olur ve bu sözleri bir daha söylemesini isterdik. Fakat maalesef o sene, önceki sene ve bu sene Urla’da seçimleri açık farkla kaybettik.

Tarih tekerrürden ibarettir. Ders alınırsa tekerrür etmez derler.

Bir önceki seçimleri kaybeden siyasiler, bir sonraki seçimleri kazanacağız, diyerek teşkilatlarına umut verirler. Bu gayet normaldir.

Nitekim AK Parti;  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya’da muhtemeldir ki il, ilçe, mahalle başkanları bu sözleri bugünlerde çok tekrarlıyordur. Yine muhtemeldir ki, ardından alkışlar alıyorlardır.

 

Bu sözleri söyleyen hatip, bunları inanarak söylüyorsa iki şeyi çok iyi bilmelidir:

1-       Önceki seçimi kaybettiren nedenleri

2-       Bu nedenlerin çözümlerini

 

Aksi takdirde samimi olmayan klasik siyasi şovdan öteye gitmez. Salondaki insanlar alkışlasa da esas oy verecek olan dışardaki halk bu sözlere gülüp geçer. Sonuç maazallah yine hüsran olur. Bu şekilde hitap edip dinleyenleri aptal yerine koyan kişilere çok kızdığımı ve hiç alkışlamadığımı söylemek isterim.

 

Birinci maddeyi naçizane şu anda yazısını okumakta olduğunuz kardeşiniz bu köşede pek çok kez yazdı. Geçenlerde değerli bir dostum beni iyi niyetle uyardı. Bunları yazma, gerek yok, tepki alırsın deyiverdi. Ancak gönül dostu bir ağabeyimiz;  hayır aksine doğruları yazıp söyleyeceksiniz, zira hem dünya âleminde hem de manevi âlemde sorumlusunuz, deyince dayanamadım, yazmaya başladım. Ancak bu sefer aynı şeyleri yazmak yerine olayı sahada bizzat görüp Reise rapor hazırlayan arkadaşlarımızın verdiği bilgileri paylaşmakla yetineceğim.

 

14 Fahri AK görevliler sahaya indi

 

Bazılarıyla birlikte milletvekilliği yaptığımız Ekrem Erdem, Ahmet Albayrak, Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Hasan Basri Yıldız, İdris Güllüce, İsmail Erdem, İsrafil Kışla, Kemal Çiftçioğlu, Mehmet Müezzinoğlu, Nuri Albayrak, Osman Develioğlu, Osman Kaan, Ünal Kacır gibi 14 önemli ve tecrübeli büyüklerimiz, samimiyetle kendilerine görev edinip sahaya indiler. Bu arkadaşlarımız Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ayrı ayrı görüşmeler yaptılar. Sahada araştırmalar yaptılar.

 

Bundan sonrasını Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’ın köşe yazısında yazdıklarıyla devam edelim. (Yazının tamamını https://www.gercekhaberci.com/hande-firat-14-ak-partili-nin-ikna-turlari/105165/ bu linkten okuyabilirsiniz)

 

14 ismin bu konuda tespiti özetle şöyle:

- MHP’den beklenen oy alınamadı. Aksine, AK Parti’den oylar MHP’ye kaydı. Saadet Partisi başta olmak üzere muhafazakâr seçmene hitap eden partilerle ilişkiler geliştirilmelidir.

- Teşkilatların yenilenmesinde ehliyet ve liyakat kalktı, gruplaşma ve adam kayırma kalitede kayıplara neden oldu.

- Belediye başkanlarımızın istifa ettirilerek görevden uzaklaştırılmaları aleyhimize gelişmiştir.

- Lüks ve israf iddiaları seçimlerde aleyhimize olmuştur.

- Belediye başkanları, meclis üyeleri ve kamu görevlileri halktan kopuk olmamalıdır.

- Medyadaki tekelleşme ve taraflı yayınlar aleyhimizde gelişmektedir.

- Sosyal medyada AK Parti taraftarı görünerek saldırgan yayınlar yapan eylemlerden kaçınılmalı.

- Siyaset dilinin yumuşatılması lehimize olacaktır.

- Parti yeni dönemde “ötekileştirmeyen, yumuşak ve kuşatıcı bir dil” kullanmalı.

14 AK Partili ismin ortak metninde, Öcalan’ın mektubu ve kardeşinin TRT’ye çıkarılması gibi tutumlardan kaçınılması gerektiği de vurgulanıyor.”

 

NOKTA…

 

Rifat Sait
24.Dönem İzmir milletvekili

BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı

[email protected] 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar