murat kurum
murat kurum
Rifat Sait

Rifat Sait

Mail: [email protected]

BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

 

 

 

 

 

Türkiye’ye destek vermek için toplamda yaklaşık karayolu ile 4500 Km yol kat edecek olan 94 Savaş mağduru Boşnak kadın ( Srebrenica Anneleri )  Diyarbakır Anneleri ve asker Anneleri için Türkiye’ye geldiler

Onlarla birlikte ortak bir basın açıklaması yapacağız.

Kısmetse 14 Ekim Pazartesi günü sabah 11.00’da  (Bu sabah) İzmir Saat kulesi önünde basın açıklaması yapılacaktır.  

 

11 Temmuz 1995 tarihinde Bosna-Hersek’in Srebrenica şehrinde Sırplar tarafından Müslüman Boşnaklara yapılan katliamda 8372 Boşnak bir günde şehit edilmişti. Bu katliam insanlık tarihinin en kara sayfalarından biri olmuştu.  İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yapılan en büyük katliamın en önemli mağdurları o gün şehit edilen 8372 Boşnak’ın Anneleridir. Bu Anneler, daha sonra “Srebrenica Anneleri “ diye adlandırılan Derneği kurdular. İşte bu savaş mağduru Anneler,  terörist PKK örgütü tarafından çocukları zorla dağa kaçırılan ve eylem yapan Diyarbakır Annelerine ve kahraman Mehmetçik Annelerine destek ve moral için Türkiye’ye geldiler.

 Bosna-Hersek’ten gelen “ Srebrenica Anneleri” Derneği ve beraberindeki 17 STK temsilcisi ile akademisyenlerden oluşan 94 kişi, Türkiye’den tüm Dünya’ya çok önemli mesajlar vermek istiyorlar.

Bu kahraman Anneler, 17-18 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da eylem yapan Diyarbakır Annelerini ziyaret edip destek verecekler.

 

Kısmetse 14 Ekim Pazartesi günü sabah 11.00’da  (Bu sabah) İzmir Saat kulesi önünde basın açıklaması yapılacaktır.  

Ardından Srebrenica Annelerini Kısmetse 14 Ekim Pazartesi saat 12.00 gibi İzmir’den Diyarbakır’a uğurlayacağız.

Türkiye’ye destek vermek için toplamda yaklaşık karayolu ile 4500 Km yol kat edecek olan 94 Boşnak Anneyi kısmetse 21 Ekim gibi Bosna-Hersek’e uğurlayacağız.

 

Rifat Sait

24.Dönem İzmir milletvekili

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı

Tel.5303033535

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar