Rifat Sait

Rifat Sait

Mail: [email protected]

2020’nin ilk makalesi

 

 

 

 

Bilgisayar ekranında Saat 23.59’u gösteriyor.  Yıl 2019

Sadece 1 Salise sonra koskoca bir yıl bitiyor ve ekranda iki defa Denizli plakası yani 2020 çıkıveriyor.

Fiziksel olarak bu anı yaşamak basit ve çok bilinen bir şey olabilir.  Ancak geçen yılbaşını hatırlayınca biten koskoca bir yıl bize o kadar uzun gelmiyor. Süre öyle hızlı geçiyor ki… Daha şimdiden 2020’yi harcamaya başlamadık mı?

 

* * *

 

Asr süresinde yüce Allah (CC), şöyle buyuruyor:

-Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- Asr´a yemin olsun ki,

2- insan mutlaka bir ziyandadır.

3- Ancak iman edenler, Salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır

 

* * *

 

Korkutmak veya karamsarlık için yazmıyorum. Ancak sizde acaba olmuyor mu?  

Zaman öyle hızlı akıyor ki, sanki bereketi yokmuş gibi geçmiş ile gelecek hep bir salise farkında yaşıyoruz. Geçmişte yaşanan onlarca yıl birkaç anı veya birkaç saniyelik hatıralardan ibaret değil mi hafızalarda?

Bazen, 1985 yılı Ramazan ayında Adana’da üniversite öğrencisi iken kaldığımız öğrenci yurdunun duvarına astığımız imsakiye aklıma gelir. Adana’da yaz ayları oldukça sıcaktır. O yılda öyle sıcak bir zamana denk gelmişti.  İmsakiyeyi asarken bu sıcaklarda 30 gün oruçlu nasıl geçer diye içimden düşünmüştüm. Şimdi bakınca aradan 30 gün değil nerdeyse 35 yıl geçmiş.

 

            * * *

Zaman geçiyor,

Zaman’ın çok değerli bir nimet olduğunu ve her şeyin onunla birlikte  hızlı hızlı tükendiğini ve öldüğünü görüyoruz. Sadece ebedi baki kalan Allah’tır.

 

        * * *

Klasik bir sorudur, belki size de pek çok kez sorulmuştur: “Yeni yıldan beklentiniz nedir ?”

Hızla bitip tükenen ve kendisi de ölümlü olan bir zamandan insanoğlu ne bekleyebilir ki?

Ama onu yani zamanı da yaratan Allah’tan,  ülkemiz, insanlık ve hatta bütün canlılar ve hatta cansızlar ve gelecekte can bulacaklar için güzel olanı istiyoruz. Allah güzeldir, güzel olanı sever. Güzellikler sizlerle olsun inşallah.

2020 yılında inşallah ülkemizde, milletimizde, ailemizde, dostlarımızda hayır, bereket ve güzellikler olsun.  Yeni miladi yılınızı tebrik ediyorum. 

 

 

Rifat Sait
24.Dönem İzmir milletvekili

BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı

[email protected] 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar