Rifat Sait

Rifat Sait

Mail: [email protected]

2020 ve Astroloji

 

 

 

 

 

Rifat Sait

24.Dönem İzmir milletvekili

BASAM (Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı

 

Gelecek hakkında asla plan yapmayın, çünkü geleceği sadece Allah (CC) bilir.

Amenna, amacımız kâhinlik, müneccimlik veya medyumluk değil zaten. Allah’ın (cc) insanlara gelecekle ilgili verdiği bir takım ipuçları, uyarı veya müjdeler var.

Kuran’ı Kerim’de ve Hadislerde gelecekle ilgili önemli bilgiler var. Bu konuda Ebced veya Ebûced hesapları vardır. Nedir peki?  Arap alfabesindeki harflerin kolaylıkla hatırda kalması için düzenlenen bir hârf dizisi ile bu harf dizisinin her birine tekabül eden bir rakam değeri sistemi ve diziyi oluşturan sekiz kelimenin ilkinin adıdır. Harflerin her birine 1'den 1000'e kadar matematik değerler verilmiştir. Ebced hesabı Fars ve eski Türk edebiyatında tarih düşürmede de kullanılmıştır. Meselâ İstanbul'un Fetih tarihi için Kur'ân-ı Kerîm'den "Âherûn" kelimesi düşürülmüştür. Bunların toplamı (elif+gayn+ra+vav+nun) = 1+600+200+6+50=857 çıkmaktadır ve bu tarih Hicri 857 (M. 1453) yılı olan fetih tarihidir.

Kimilerine göre bir bilim dalı olan Astrolojiyi hatta daha da ötesinde mistik astrolojiyi incelemekte fayda olabilir. Bize farklı ve ilginç bilgiler verebiliyor. Tabi bu bilgileri İslam’ın gözü ile doğrulamak önemli.

2020 yılı oldukça farklı bir yıl olarak başladı. Normalde bir yıl içinde 4 tutulma olurken içinde bulunduğumuz 2020 yılında Allah kısmet ederse 6 tutulma yaşanacak. En son 2011 yılında 6 tutulma yaşanmış.Bu yıl depremler, savaşlar, mülteci göçleri, şehit haberleri, çekirge sürüleri, karınca istilaları bizleri karamsar yaptı. Önümüzdeki zamanda neler yaşayacağımızı Allah (CC) biliyor. Astrolojiye göre bu yıl içinde yaşanacak olan gezegen gerilemeleri de oldukça önemli. Astrologlar 3 Nisan, 5 Nisan, 13 Mayıs,30 Haziran, 12 Kasım ve 21 Aralık tarihlerine dikkat çekiyor. Aslında yaratan kullarına dikkat çekiyor demek daha doğru. Corono virüsü ile birlikte temizlik imandandır, sözünü tekrar hatırlamış olduk. Dedelerimizin ve ninelerimizin kolonyasını hatırlamış olduk. Ama maalesef bu hastalık daha çok 65 yaş üstü insanlara yani dedelerimizi ve ninelerimizi hedef almış. Sanki geçmişi ve arşivimizi yok etmek istiyor. Diğer yandan sanki birilerinin yaşlı Avrupa’nın üstünde ağır bir yük olan yaşlı nüfusu yok etme planları gibi.

Corona virüsü Çin’e çok büyük maddi ve manevi zarar verdi. Ama Çin bundan sıyrılıp kendine geldiğinde ABD ile çok büyük bir intikam atağına girecektir. Çin-ABD gerginliği önümüzdeki yıllarda ciddi boyutlarda yaşanacak. Bu arada Rusya da rahat durmayacak. Rusya’nın nasıl tehlikeli bir ülke olduğunu zaman bizlere tekrar gösterecek.

Astrologlara göre 2020 yılı küresel bir krizin yaşandığı bir yıl olacak. Bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağı, AB’nin dağılım sürecine gireceği, ABD’nin ciddi bir ekonomik buhran yaşayacağı yıldan bahsediliyor. ABD’deki meşhur Evangelistleri biliyorsunuz değil mi? Hani o kıyametin bir an önce kopmasını isteyen ve bunun için çalışma yapan tehlikeli grup. Bu işlerde onların da parmağı var gibi.

Evet, büyük bir değişim ve dönüşüm bizi bekliyor. Kartlar tekrar karılacak ve dağıtılacak.  Toprak elementinin ön plana çıktığı 2020 yılında özellikle Haziran ve Temmuz aylarında büyük hareketlilik olacak gibi.

Salgın nedeniyle ibadet hanelerden, toplumdan, iş yerlerinden izole edilip evlere mahkûm edilen bir nüfus var. Bu durum elbette ekonomiyi ve toplumun sosyoloji ve psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Dünya’da ilk kez yaşanacak olan küresel bir travma.  Bu konuda dünya üzerindeki devletlerin ve hükümetlerin çözüm üreteceklerdir. Her zorluğun altında bir kolaylık, her gecenin arkasında bir sabah, her karanlığın ardında bir aydınlık vardır. Her şeyde bir hayır vardır. Allah’ın dediği olur. Ne yaparsanız yapın Allah nurunu tamamlayacaktır. Bize düşen tüm bu olaylardan ders almak, tedbir almak ve tevekkül dip sabretmektir. Biz şuna yürekten inanırız. Allah var, gam yok, inanıyoruz ve ümitliyiz inşallah. Hem şu mübarek ülke Türkiye hem tüm İslam âlemi için iyi olacak hem çok iyi olacak inşallah. Allah büyüktür. Bekleyin ve sabredin.   

 
 
 
 
 
Rifat Sait
AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili
Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı
Balkan Günlüğü Gazetesi İmtiyaz sahibi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar