YSK skandala el atmak için neyi bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YSK skandala el atmak için neyi bekliyor
Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı aleyhine korkunç hatalara imza atıldığı ortaya çıkarken, hukukçular ve STK’lar, “Seçime hile karıştırarak seçmenin iradesini bertaraf edenler hakkında takibat yapılması gerekmektedir. YSK, sandığa gölge düşürenlerden hesap sormak için daha neyi bekliyor” dediler.

İlgili resim

Yerel seçimlerde özellikle İstanbul’daki sandıklarda Cumhur İttifakı aleyhine korkunç hatalara imza atıldığı, oyların yeniden sayılmasıyla tek tek ortaya çıkarken, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) skandallara seyirci kalması tepki çekiyor. Özellikle büyükşehir oylarında AK Parti’nin oylarının onlarca sandıkta çalındığının belirginlik kazandığını belirten hukukçular, YSK’nın harekete geçerek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunması gerektiğini söylediler.

Suç duyurusunda bulunmalı

YSK’nın pasifliğini gündeme taşıyan gazetemizin hukukçu yazarı ve Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, şunları dile getirdi: “Onlarca sandıkta AK Parti’nin sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için sıfır oy almasına ilişkin sorumlular hakkında bir süreç başlatıldı mı? Bu sahtekarlığın üstü örtülecek mi? Ne zaman yapılacak bu suç duyurusu? Bugün beşinci gündeyiz.. 500. günde mi? Bugün o suç duyuruları yapılırsa daha başka ne fırıldaklıklara, sahtekarlıklara imza attıklarını da öğreneceğiz.

İhbar etmek zorunda

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı Mehmet Sarı da YSK’yı göreve davet ederek şunları ifade etti: “Seçime hile karıştıranlar hakkında takibat yapılması gerekir. YSK, İstanbul’da yaşanan şaibeler üzerinde çok ciddi bulgular elde ettiği takdirde sorumluları doğrudan soruşturma makamlarına ihbar etmek durumundadır. Bu kadar büyük bir şaibeyi bilerek ve isteyerek seçimlere şaibe bulaştıranlar varsa bunların tespiti halinde YSK bunun gereğini yapmak zorundadır.

Tansiyonumuzu yükselttiler

Avukat Kerami Özdemir ise, şu değerlendirmede bulundu: “YSK sadece seçim dönemlerinde yoğunluk yaşar. Ama bunda bile özellikle büyükşehirlerde pek basiretli davranamadı. Bir ihmalkarlık olduğu aşikar. İyi organize olamamış, sistemi iyi kuramamış bir YSK var karşımızda. 5 senede bir seçim yapıp ona da bu kadar hazırlıksız girmek basiretsizce bir davranıştır. Sırf ihmalle bu kadar hata olmaz, sadece 4 günde Binali Yıldırım lehine 12 binin üzerinde oy döndü. Şaibeye karışan çok sayıda YSK görevlisi olduğu görülmektedir. Ülkenin tansiyonunu yükselten çalışan bu hareketlerle ilgili YSK’nın sorumluları tek tek tespit edip hem cezai hem de disiplin açısından soruşturma başlatması, haklarında suç duyurusunda bulunması gerekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Şimdi dirilme vaktidir!'Önceki Haber

'Şimdi dirilme vaktidir!'

Ankara ve İstanbul’da usulsüzlük! Oyların tamamı yeniden sayılsınSonraki Haber

Ankara ve İstanbul’da usulsüzlük! Oyları...

Yorum Yazın

Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar