Menemen'deki 18 ayda 50 milyon liralık yolsuzlukta İYİ Parti detayı! İYİ Partililer neyle suçlanıyor? .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Menemen'deki 18 ayda 50 milyon liralık yolsuzlukta İYİ Parti detayı! İYİ Partililer neyle suçlanıyor? .
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte 29 kişinin gözaltına alınmasına neden olan soruşturma İYİ Parti’ye de sıçradı. Belediye Başkanı Serdar Aksoy dahil 26 kişi adliyeye sevk edildi. Adliye sevk edilen İYİ Partililer neyle suçlanıyor? 18 ayda 50 milyon liralık vurgunun detayları ortaya çıktı. Detayları A Haber muhabiri Gamze Elçi aktardı.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da bulunduğu 26 kişinin emniyetteki gözaltı işlemleri tamamlandı.

'İhaleye fesat karıştırma ve tehdit' suçlarından gözaltına alınan şüpheliler, saat 07.30'da emniyetten çıkartılarak adliyeye sevk edildi. Şüpheli 26 kişi, Menemen Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?
CHP'den yapılan açıklama şöyle : "Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, İzmir İl Başkanlığımızın görüşleri ve üç milletvekilimizden oluşan inceleme heyetinin raporu değerlendirilmiş, partimizin ilkeleri ve etik değerleri esas alınarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un 'kesin ihraç' istemiyle 'tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir".

SERDAR AKSOY'UN USULSÜZLÜK YAPTIĞI İDDİASI

İddialar şöyle:

*Belediyeye ait Hurdaların devletten resmi izin alınmadan satılması

*Belediyeye kiralanan Araçların usulsüz ve faiş fiyatlarla kiralanması

*Memur ve işçinin ikramiyelerinin ödenmemesi

*Belediye çalışanlarının 3 aydır maaşı ödenmemesi iddialar arasında



İYİ PARTİ'Lİ YÖNETİCİLERDE GÖZALTINDA
İyi Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret T. Ç. il yöneticisi Gökhan U. Karabağlar ilce yöneticisi Mustafa Ç. dün Yeşilyurt Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İddialara göre kurulan 22 şirketin kurucusu İyi Parti İl Sekreteri H.Y olduğu Belediye başkanlarınla görüşmeler için randevuları ayarladığı ve şirketleri uzaktan yönettiği ifade edildi.

KIRKPINAR: SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da hukuki süreci yakından takip ettiklerini kaydetti. Oradan çıkacak sonuca göre davranacağız bilmiyoruz, bilgi sahibi değiliz, neden göz alına alındılar bizim de bilgimiz yok. kim suçlu kim değil, hukuka intikal etti. Bekleyip göreceğiz.

Kaynak:a haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarafını seçti... Putin'den Ermenistan'ı yerle bir edecek açıklama!Önceki Haber

Tarafını seçti... Putin'den Ermenistan'ı...

Terör Hükümlüsünü çıkarma ekibiSonraki Haber

Terör Hükümlüsünü çıkarma ekibi

Yorum Yazın

Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar