Koronavirüse karşı sonbahar kuralları! Nisan önlemleri o aydan itibaren geri gelecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüse karşı sonbahar kuralları! Nisan önlemleri o aydan itibaren geri gelecek
Koronavirüsün mayıs ayında Türkiye'de görülmesinin ardından nisan ayında bir dizi önlemler getirilmişti. Yaz aylarındaki rehavet nedeniyle salgın yeniden baş gösterirken, nisan ayında alınan önlemlerin benzerlerinin eylül ayında yeniden uygulanabileceği belirtildi.

Koronavirüse karşı sonbahar kuralları! Nisan önlemleri o aydan itibaren geri gelecek

Türkiye'de yaz aylarına girerken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) günlük vaka sayısı binin altına düşmesine rağmen havaların ısınmasıyla birlikte artan rehavet nedeniyle günlük bilanço tekrar 4 haneli rakamlara ulaştı.

Bilançonun daha da artmasının önüne geçilmesi amacıyla da bir takım önlemlerin alınabileceği belirtildi. Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni planlamalar da devam ederken, çalışmalar öncelikle Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları üzerinden sürdürülüyor, ardından Cumhurbaşkanlığı da sürece koordinasyon açısından dahil oluyor.

Eylüle nisan modeli

Hürriyet'te yer alan habere göre, bu kapsamda da ilgili bakanlıklar, geçen nisan ayında alınan bazı önlemin benzerlerini, eylülün ikinci yarısından itibaren uygulamaya koymayı planlıyor. Sağlık Bakanlığı yeni stratejiler üstünde çalışırken, Ankara’daki planlamanın benzeri, ülke geneline yayılacak.

Denetimler sıklaştırılacak

Yoğun bakımların ayrılması, koronavirüs hastanelerinin listesinin yayınlanması, personel görevlendirmesi planlamaları duyurulacak. İçişleri Bakanlığı’nın denetimleri de artarak devam edecek. Sahil bölgelerindeki tesislerde, lokantalar ve AVM’lerde denetimlerler artırılacak.

"Toplum o zaman hazır olacak"

15 Eylül'den sonra yeni kuralların gelebileceğini belirten yetkililer de, "Kamusal presin arttığına şahit olacağız. Eylül 15’e kadar kontrollerle vatandaşın duyarlılığı arttırılmaya çalışacak. Ancak 15 Eylül’den sonra yeni kurallar gündeme gelebilir. Çünkü, herkes, işine ve okuluna dönmüş olacağı için, uyarıları daha ciddiye alacak. Toplum psikolojik açıdan o zaman hazır olacak." diyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İletişim Başkanı Altun: Sınırları yırtıp atıyoruzÖnceki Haber

İletişim Başkanı Altun: Sınırları yırtıp...

Başkan Erdoğan'dan Ali Babacan'a AYAR !Sonraki Haber

Başkan Erdoğan'dan Ali Babacan'a AYAR !

Yorum Yazın

Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar