K.K ; Burası Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, Demirtaş serbest kalsın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AİHM'in terörist Selahattin Demirtaş kararının uygulanması gerektiğini savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Burası Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Baydemir: Ankara'dan İstanbul'a yürünüyorsa, bu Demirtaş'ın bulaştırdığı cesaretin sonucudur | soL Haber Portalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AİHM'in Selahattin Demirtaş kararının uygulanması gerektiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Parti İçi Eğitim Birimi'nin 100. Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Video konferans ile katıldığı toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu AİHM'in Selahattin Demirtaş kararına da değindi.

Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'a kalkan oldu

HDP'nin bile sesini bu kadar yükselterek savunmadığı Selahattin Demirtaş'a kalkan olan Kılıçdaroğlu, teröristin serbest bırakılmasını,  ‘Burası Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’ diyerek savundu.

Kılıçdaroğlu, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar verir, bu karara herkesin uyması lazım. Yani sadece Türkiye değil, başka ülkeler de o süreç içinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden gelen kararları uygulayacaklarına söz vermiş ve bunu yasalaştırmışlarsa bunu da kendi anayasalarına koymuşlarsa herkes ona uymak zorundadır." dedi.

'Burası Türkiye Cumhurriyeti' diyerek teröriste beraat istedi

Selahattin Demirtaş ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin karar verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atıfta bulunarak, "Dün yaptığı konuşma, 'Efendim ben o karara uymam, o karara uymayacağız.' Kimsin sen ya, kimsin? Şahsın devletinde bunu söyleyebilirsin. Sen burayı 'şahsın devleti' olarak görebilirsin ama unutmaman gereken bir şey var, burası Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, sana pabuç bırakmaz. Öyle bir tabloyu düşünebiliyor musunuz? Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayacaksınız, alt mahkeme de Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayacak, AİHM kararlarına uymayacağız, hangi kurallara uyacağız? Erdoğan'ın talimat verip kendi düşüncesi dolayısıyla arzu ettiği kararı çıkaran mahkemenin kararına uyulacak ve burada biz devlete saygıyı bekleyeceğiz. Hayır, böyle bir olay olmaz. Bunu asla kabul etmiyoruz.

Bakın bu örnekleri eğitim sırasında tek tek vermeniz gerekiyor. Bu örnekleri, yani Türkiye'nin nasıl yönetildiğini, devletin devlet olmaktan çıkarılıp bir kişinin şahsi devleti haline dönüştürüldüğünü anlatmanız lazım." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri tepki topladı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Burası Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, sana pabuç bırakmaz." diyerek AİHM'in terörist Selahattin Demirtaş'la ilgili kararını savunması tepki topladı. Birçok kesimden vatandaş Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini eleştirerek, 'Selahattin Demirtaş mı Atatürkçü oldu yoksa Atatürkçüler mi PKK'lı oldu?' yorumlarında bulundu.

 

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'de adı taciz iddialarına karışan Barış Bektaş hakkında karar verildi!Önceki Haber

CHP'de adı taciz iddialarına karışan Bar...

Erdoğan hepsini ezdi geçti! Bomba anket... Hiç şansları yokSonraki Haber

Erdoğan hepsini ezdi geçti! Bomba anket....

Yorum Yazın

İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar