Kılıçdaroğlu’nun ekibine devşirme! Merkel’i sağ kolunu ekonomi kadrosuna transfer etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu’nun ekibine devşirme! Merkel’i sağ kolunu ekonomi kadrosuna transfer etti
3 Aralık'ta partisinin ekonomi politikalarını açıklayacak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi ekibinde yer alan bir isim dikkat çekti. Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlarından Jeremy Rifkin, Kılıçdaroğlu'nun ekibine girdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık Cumartesi günü, partisinin ekonomi politikalarını ve bu politikaları oluşturan kadrosunu Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde duyuracak. Kılıçdaroğlu'nun ekonomi politikaları ekibinde dikkat çeken isimler yer alırken, detaylar belli olmaya başladı.

Angela Merkel'in başdanışmanı Jeremy Rifkin, Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanı oldu - Dokuz8haber

CHP, EKONOMİ YOL HARİTASINI AÇIKLAYACAK

"İkinci Yüzyıla Çağrı" başlığıyla açıklanacak olan ekonomi yol haritasının Türkiye'nin beş önemli sorununa 13 çözüm maddesi öneren bir beyanname olduğunu söyleyen CHP'li yetkililer, üç yıldır üzerinde çalışıldığını belirtti.

ABD'nin önde gelen üniversitelerinden MIT'te akademisyen olan Daron Acemoğlu etkinliğe video konferans yoluyla katılacak. Acemoğlu, dünyada en çok alıntı yapılan beş iktisatçıdan biri olarak biliniyor. Daron Acemoğlu'nun çalışma alanları arasında siyasal iktisat, ekonomik kalkınma, büyüme, teknolojik değişimler, gelir eşitsizliği ve çalışma ekonomisi yer alıyor. Acemoğlu, çalışmaları nedeniyle aralarında Global Economy Prize - Küresel Ekonomi Ödülü 2019'un da olduğu birçok ödüle layık görülmüştü.

MERKEL'İN DANIŞMANI KILIÇDAROĞLU'NUN EKİBİNDE

Etkinlikte katılacak en dikkat çeken isimlerden bir diğeri de ABD'li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman Jeremy Rifkin olacak. Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin fikir babası olarak kabul edilen Rifkin, bilimsel-teknolojik değişimlerin toplum ve çevre üzerindeki etkileri hakkında çok sayıda kitap kaleme almıştı. Jeremy Rifkin, Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel'in 3. Endüstri Devrimi politikası sırasında danışmanlığını yürütmüştü.

Öte yandan, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi, TCMB eski baş ekonomisti Hakan Kara ile Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Refet Gürkaynak da CHP'nin ekonomi çalışmasını hazırlayan isimler arasında yer alıyor. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da etkinlikte yoksullukla ilgili sunum yapacak.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karadeniz gazında heyecanlandıran gelişme! 'Peçenek' deniz altına indirildiÖnceki Haber

Karadeniz gazında heyecanlandıran gelişm...

İmamoğlu'na depremzededen tepki: "Elleme beni, deprem bitti" diye bağırdıSonraki Haber

İmamoğlu'na depremzededen tepki: "Elleme...

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar