Irak Türkmenleri, Kılıçdaroğlu'nun yalanını ortaya çıkardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Irak Türkmenleri, Kılıçdaroğlu'nun yalanını ortaya çıkardı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Irak Türkmenlerine Arapça Nutuk gönderdik" şeklindeki sözleri yalan çıktı. Kerkük’ün Sesi gazetesinden Güngör Yavuzaslan “Biz Türküz, bize niye Arapça göndermişler anlamadık. Ancak paketlerde Arapça Nutuk yoktu” dedi. Türkmen komutan Ahmet Arnavut, “CHP’den bir çöp bile görmedik” diye konuştu.

Irak Türkmenleri, Kılıçdaroğlu'nun yalanını ortaya çıkardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Nutuk’ iddiasına Türkmenlerden hem yalanlama, hem eleştiri geldi. Suriyeli Türkmenler CHP’den bir çöp bile almadıklarını ifade ederken, Iraklı Türkmenler de “CHP’den bir miktar erzak kolisi geldi ama Nutuk filan görmedik” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik milliyetçilik eleştirilerine cevap vermişti. Kılıçdaroğlu “Sayın Bahçeli bilsin. Iraklı Türkmenlere kim yardım yaptı, biliyor musunuz? Biz yaptık. Ama bunun reklamını yapmadık. Suriye'deki Türkmenlere Mustafa Kemal'in Arapça Nutuk'unu gönderen biziz. Sen ne diyorsun kardeşim? Bizim işimiz reklam değil” ifadelerini kullanmıştı.

Bu da yalan çıktı: Biz hiç Nutuk görmedik

CHP’den bir çöp bile görmedik

Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin Suriye ve Irak’taki Türkmenler açıklama yaptı. Suriye’deki Türkmenler iddiaya hem yalanladı, hem de tepki gösterdi. Yeni Şafak'ın haberine göre Suriye’deki Türkmen komutanlardan Ahmet Arnavut, “CHP’den bir çöp bile görmedik” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerinin de içinde olduğu Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) terörist ilan ettiğini aktaran Ahmet Arnavut, “Onlar bize zulüm eden Esed rejimini destekledi. Ne Arapça, ne Türkçe Nutuk, ne de bir yardım gördük. Bize gelen silahlara bile teröristlere gidiyor diyerek itiraz ettiler. Biz CHP’den ziyandan başka şey görmedik, bizi kullanmasılar” dedi. “Sizin haberiniz olmadan yardım yapılmış olamaz mı?” sorumuza ise Arnavut şu cevabı verdi: “Bölgeye bir iğne bile girse haberimiz olur. Bizim halkımızın çoğu zaten ümmi, okuma yazma bilmez. Öyle bir şey yok.”

Irak’taki Türkmenler ise CHP’nin kendilerini iç politika malzemesi yapmasından rahatsız. Böyle bir polemiğin içinde yer almak istemedikleri için isminin yazılmasını istemeyen Türkmenler şunları kaydetti: "DEAŞ’ın işgalinden sonra CHP’li Veli Ağbaba başkanlığında bir grup milletvekili bizi ziyaret etti. O dönem bölgede sınırlı sayıda erzak kolisi dağıtıldı. Biz Nutuk filan görmedik. Gönderdilerse bile biz Türküz, bize yine Arapça göndermişler onu da anlamadık. Ayrıca o dönem gelen CHP’li heyet bazı sözler vermişti. O sözlerin hiçbiri de tutulmadı."

Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan da CHP’li bir heyetin 2014 yılında Kerkük’ü ziyaret ettiğini doğrulayarak şunları kaydetti:

Bölgede bir miktar yardım kolisi dağıtıldı. Ancak paketlerde Arapça Nutuk yoktu. Bunun yanında Irak Türkmenlerinin genel sorunsallarında alanda CHP etkisini göremedik. Türkiye Ortadoğu’daki Türkmenlere insani önceliklerle Kızılay, AFAD, TİKA üzerinden yardım yapmaktadır. Örneğin PKK’nın alanda Türkmenlere saldırı ve tacizlerinde CHP yüksek perdeden ses çıktığını göremedik. Umarım Arapça Nutuk eserleri ana okuyucusu olan Arap toplumuna ulaşmıştır. Biz Türkçe okuyup yazan Türkleriz.’’

Kaynak:yeni akit

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunanistan'da buna kilitlendi: Oruç Reis’i engellemezsek başımız büyük derde girecek!Önceki Haber

Yunanistan'da buna kilitlendi: Oruç Reis...

Cumhuriyet tarihinin en çevreci hükümeti AK Parti!Sonraki Haber

Cumhuriyet tarihinin en çevreci hükümeti...

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar