İçişleri Bakanlığı: Yıldırım-13 Bestler Dereler operasyonu başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanlığı: Yıldırım-13 Bestler Dereler operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığı verilen son dakika haberinde 4 ilde sıcak saatler yaşandığı belirtildi ve Yıldırım-13 harekatının resmen başladığı duyuruldu. Operasyonda jandarma komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan tam 2 bin 512 personel görev alıyor. İşte operasyona ait ayrıntılar ve kahramanların görüntüleri...
Anket

Sitemizi nasıl buldunuz?

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bölücü teröre örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışını bertaraf etmek, ülke içinde iletişimi ortadan kalkan örgütün bu kabiliyetini bir daha elde edememesini sağlamak ve ülke içindeki terörist varlığını tamamen bitirmeye yönelik Şırnak-Siirt-Van-Hakkari illerinde “YILDIRIM-13 BESTLER DERELER” Operasyonu başlatılmıştır.

Bahse konu operasyonda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan (2.512) personel [(161) operasyonel tim] görev almaktadır.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Yıldırım Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam (124) terörist etkisiz hale getirilmiş, (53) işbirlikçi yakalanmış, (190) mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

YILDIRIM OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam etmektedir.

İçişleri Bakanlığı büyük Yıldırım-13 operasyonunun başladığını resmen duyurdu. 4 il sınırlarını kapsayan operasyonda gelen son dakika haberine göre 2 binden fazla güvenlik personeli görev alıyor. Operasyon Şırnak-Siirt-Van-Hakkari illerinde gerçekleşirken daha önceki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı da resmi rakamlarla açıklandı.

SON DAKİKA YILDIRIM-13 OPERASYONU 4 İLDE RESMEN BAŞLADI

İİçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bölücü teröre örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışını bertaraf etmek, ülke içinde iletişimi ortadan kalkan örgütün bu kabiliyetini bir daha elde edememesini sağlamak ve ülke içindeki terörist varlığını tamamen bitirmeye yönelik Şırnak-Siirt-Van-Hakkari illerinde "YILDIRIM-13 BESTLER DERELER" Operasyonu başlatılmıştır.

 

Bahse konu operasyonda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan (2.512) personel [(161) operasyonel tim] görev almaktadır.

124 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Yıldırım Operasyonları kapsamında son dakika verilerine göre bugüne kadar toplam (124) terörist etkisiz hale getirilmiş, (53) işbirlikçi yakalanmış, (190) mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

YILDIRIM OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 120'den fazla kritik terörist etkisiz hale getirildi

İHA'LAR DESTEK VERİYOR

Terör örgütü PKK'ya yönelik kış operasyonları kapsamında geniş kapsamlı olarak başlatılan operasyonda Şırnak, Van, Siirt ve Hakkari'de Jandarma özel harekat timleri, güvenlik korucuları, polis özel harekat timleri ve komandolar yer alırken İnsansız Hava Aracı İHA'lar da harekatar havadan destek veriyor.

DİĞER YILDIRIM OPERASYONLARI DA DEVAM EDİYOR

Yıldırım 13'e Bestler Dereler ismi verilirken daha önce başlayan Yıldırım operasyonlarının da devam ettiği belirtildi. Bazıları direkt teröristleri hedef alan bazıları da terör örgütünün para ve malzeme kaynaklarına yönelik olarak devam eden operasyonlarda çok sayıda turuncu ve gri kategorideki terörist etkisiz hale getirilirken örgütün ekonomik kaynaklarına da büyük darbeler indirildi.

KIRMIZI LİSTEDEN DE TERÖRİSTLER EKSİLİYOR!

Söz konusu operasyonlarda son olarak Lice'de Kırmızı kategoride aranan PKK'lı kadın terörist yönetici Müzeyyen Aydınlı etkisiz hale getirilirken üzerinden çıkan şifreli bellekte Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukat Merve Nur Doğan'la birlikte çektirdiği fotoğraflar ortaya çıkmış avukat Doğan'ın terörist olduğu kesinleşmişti.

 

Kaynak:güneş gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Işıklar yanıyor” paylaşımıyla darbe imasında bulunan AYM üyesi Engin Yıldırım'dan Selahattin Demirtaş'a destek .Önceki Haber

“Işıklar yanıyor” paylaşımıyla darbe ima...

Fransız sunucunun 'Kaç tane Türk İHA'nız var' sorusuna Aliyev'den cevapSonraki Haber

Fransız sunucunun 'Kaç tane Türk İHA'nız...

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar