Hafter, SİHA’ları özlemiş!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafter, SİHA’ları özlemiş!
Libya’daki darbeci, birkaç ay önce milislerini darmadağın eden Türkiye’ye tehditler savurup “Türkleri Libya’dan çıkaracağız” derken Libyalı gazeteciler, “Hafter 2. SİHA filmini görmek istiyor” dedi.

Hafter, SİHA’ları özlemiş!

Libya’daki darbeci Hafter, Mısır istihbaratıyla yaptığı görüşmeler sonrası Türkiye’ye yönelik küstahça açıklamalar yaptı. Teröristlerin başı oyan Hafter, “Türk askerleri topraklarımızdan ayrılmadan barış ve özgürlük olmayacak. Düşmanın iki seçeneği var: Ya barışçıl bir şekilde ayrılmak ya da zorla kovulmak” ifadelerini kullandı. 

Libya Savunma Bakanı Salah en-Nemruş, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter’in savaş hazırlığı çağrısının ardından, 4 Nisan 2019’un bir daha yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Libya el-Ahrar televizyonuna konuşan Nemruş, hükümete bağlı güçlerin Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ilan edilen ateşkese bağlı kaldığını ancak Hafter’in bunu defalarca ihlal ettiğini kaydetti.

SON DAKİKA: Washington Post yazdı! Türk yapımı SİHA'lar... - Teknoloji Haberleri - Milliyet

Libya ordusuna bağlı birliklerin, uygun zaman ve mekanda ateşkes ihlallerine karşılık vermek için Başbakan Fayiz es-Serrac’ın talimatını beklediğini belirten Nemruş, “4 Nisan 2019’un tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Savaş suçlularının siyasi çözümün bir parçası olamayacağını aktaran Nemruş, Hafter milislerinin, Terhune’de işlediği suçları örtbas eden hiçbir girişimi kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Nemruş, siyasi çözüm sürecini desteklediklerini ve Libya’nın tek bir karış toprağından vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Libyalı gazeteciler ise sosyal medyadan Hafter’in Türkiye’ye yönelik sözlerini “Hafter, 2. SİHA filmini görmek istiyor. Ancak bu defa filmin sonunu göremez” şeklinde değerlendirdi.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mevlânâ’nın torunundan İBB’ye tepki: 700 yıllık geleneğin dışına çıkıldıÖnceki Haber

Mevlânâ’nın torunundan İBB’ye tepki: 700...

Kasım-Aralık anketinden çıkan ilginç bulgularSonraki Haber

Kasım-Aralık anketinden çıkan ilginç bul...

Yorum Yazın

İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar