Devlet 2.200 ton altının peşinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet 2.200 ton altının peşinde
Yastık altındaki altınlar ekonomiye dâhil edilecek, böylece vatandaş daha çok kazanacak.

Mehmet Şimşek yeni nesil reformlar için tarih verdi

 

Başbakan Yardımcısı Şimşek “Yastık altında atıl bekleyen 2 bin 200 ton altını ekonomiye kazandıracağız. Böylece altınlar güvende olacak, kaynaklar artacak, yatırımcı daha çok kazanacak” dedi. ürkiye’nin tasarruf açığının kapanması, kaynakların çoğalması ve faiz oranlarının düşmesi için yeni tedbirler devreye alınacak. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek “tahminlere göre” Türkiye’de yastık altındaki altın miktarının en az 2 bin 200 ton olduğunu, bunun değerinin 300 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütülen ve artık ihraç aşamasına gelinen “altın tahvili” ve “altına dayalı kira sertifikası” projesi ile Türkiye’de bugüne kadar atıl bekleyen bu potansiyelin ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını vurgulayan Şimşek, bu kapsamda ilk ihracın 2-6 Ekim’de yapılacağını bildirdi. Şimşek, altınını devlet güvencesi altında değerlendirmek isteyen yatırımcıların, Hazine tarafından açıklanacak Ziraat Bankası şubelerine teslim edeceğini, isterlerse verdikleri altın karşılığında altın tahvili almayı talep edebileceğini söyledi. Faiz hassasiyeti olan vatandaşlar ise altına dayalı kira sertifikasını seçebilecek.

DEVLET GÜVENCESİ
Şimşek, ihraç edilecek bu tahvillerle yastık altında ya da kasalarda atıl duran altınından hiçbir getiri alamayan, çalınma riski, kasa masrafı gibi maliyetleri göze alan vatandaşlara, devlet güvencesinde saklama imkânı sunulduğunu söyledi. Şimşek, şunları kaydetti: Ek getiriler hesaplara otomatik olarak aktarılacak. Vatandaşımız arzu ederse vade sonunu beklemeden, altın tahvilini veya altına dayalı kira sertifikasını satarak, karşılığında parasını alabilecek. Sattığı tarihe kadarki altın getirisini de Türk lirası olarak temin edebilecek. Talep etmesi durumunda, hesabındaki altın tahvili veya kira sertifikası karşılığı altınını, hiçbir ekstra maliyete katlanmaksızın, külçe altın ya da Darphane tarafından basılan çeyrek altın olarak alabilme hakkı da bulunuyor.

ÇOK TASARRUF AZ FAİZ
Altın tahvilleriyle birlikte şimdiye kadar atıl duran bu tasarrufların sisteme dâhil olacağını belirten Mehmet Şimşek “Vatandaşlarımızın bu tahvillere gösterecekleri ilgi sonucunda ekonomiye kazandırılacak olan kaynak, ülkemizin tasarruf havuzunun önemli ölçüde büyümesine yardımcı olacaktır. Artan tasarruf miktarı, hem faiz oranlarının gerilemesine destek olacak, hem de yatırımlar için ihtiyaç duyulan kaynağın miktarını artıracak. Tahvil ve kira sertifikası karşılığında toplanacak altınlar, Hazinenin Merkez Bankasındaki hesabına yatırılacak. Böylece brüt rezervler güçlenecek” dedi.

Elçilere büyük görev
Gaziantep’te düzenlenen 4. TİM Büyükelçiler Buluşması’na, 72 ülkeden 176 büyükelçi, misyon şefi ve bürokrat katıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, büyükelçilerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Türkiye algısının düzelmesinde ve geliştirilmesinde elçilere büyük görev düştüğü, bunun ihracat ve turizm açısından önemli olduğu vurgulandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi “Büyükelçiler tekrar gelmek için program yapıyor. Hepsi memnun kaldı. Samimiyet kurmak önemli. Daha sonra ihracat ile ilgili sorunları halletmek kolay oluyor” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe derbi öncesi 3 puanı kaptıÖnceki Haber

Fenerbahçe derbi öncesi 3 puanı kaptı

Son dakika: Terör örgütlerinin kış yapılanmasına darbe için turuncu alarm verildiSonraki Haber

Son dakika: Terör örgütlerinin kış yapıl...

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar