Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları Konseyi'nde konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı temaslarına aralıksız devam ediyor...

Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu zirvesine katılmak üzere, dün Özbekistan'da gitti.

Semerkant Havalimanı'nda törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbek mevkidaşı Şevket Mirzoyev ile de görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ise, Türk Devlet Teşkilatları Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı'na katıldı.

"Ebedi Şehir" Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi;

"Önemli kararlara imza atacağımız zirvemizin hayırlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Aziz kardeşlerim ülkelerimiz açısından fırsatlarla beraber riskleri de olan hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde aramızdaki ahengi güçlendirmemizin çok daha kritik hale geldiğini görüyoruz.

"FETÖ ile mücadelemizde kardeşlerimizin desteğine güveniyoruz"

Gıda krizinin önüne geçmek için de gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. Azerbaycan'ın yanındayız. Türkiye olarak PKK,YPG,DEAŞ dahil eli kanlı terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Teröristlerin inlerini başlarına geçirmeye devam edeceğiz. FETÖ ile mücadelemizde siz kardeşlerimizin desteğine güveniyoruz.

"Dünyanın en çok sığınmasına ev sahipliği yapan ülkeyiz"

2014 yılından bu yana dünyanın en çok sığınmasına ev sahipliği yapan ülkeyiz. Yaklaşık 5 milyon mazlumu misafir ediyoruz. İşbirliğimizi artırmamızda fayda görüyoruz. Ortak güvenlik konsepti geliştirmemiz isabetli olacaktır. BM Genel Kurulu'na sunduğumuz tasarıya desteğinizi özellikle bekliyorum.

İslam İşbirliği Teşkilatı ile BM gibi uluslararası kuruluşlarda dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız. KKTC'nin teşkilatımıza gözlemci üye olmasını kabul ettik. Kıbrıslı kardeşlerimizin yalnız olmadığını göstererek çözüm sürecine katkı sağladık. Siz kıymetli kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları Konseyi nde konuştu #2

2040 Türk Dünyası Vizyon Belgesi

Geçen sene İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz tarihi zirve bir kilometre taşıydı. Özgün ve etkin yapının temelini attık. İstanbul'da kabul ettiğimiz 2040 Türk Dünyası Vizyon Belgesi işbirliğimizin çerçevesini oluşturuyor. İşbirliğimizi pekiştirelim istiyoruz. Strateji belgesi de bizlere bir yol haritası sunuyor. Unsurların birer birer hayata geçirilmesinin hep birlikte takipçisi olalım.

Fonun sağlayacağı mali imkanların işbirliğimizi kuvvetlendireceğine inanıyorum. Aramızdaki bağların derinleştirilmesine özen veriyor. Benzer mekanizmaları çoğaltmamızın hepimizin faydasına olacağına inanıyorum.

"Toplam ticaret hacmi 700 milyar dolara ulaştı"

Bakü-Tiflis-Kars yolunun Ekim 2017'de faaliyete geçmesiyle orta koridorun önemli bir ayağı tamamlanmıştır. Türkiye olarak büyük projeleri hizmete aldık. Toplam ticaret hacmi 700 milyar dolara ulaştı. Uluslararası kombine yük taşımacılığı anlaşmasının imzalanması memnuniyet vericidir. Ortak coğrafyamız, stratejik enerji koridorlarının kavşağında yer alıyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı en başarılı hatlar arasındadır.

Genç neslin ortak dil, tarih, coğrafya ve kültürünü daha iyi tanıması amacıyla bilimsel çalışmalarımıza hız vermeliyiz. Teşkilatımız çatısı altında Dünya Göçebe Oyunları Daimi komitesi kurulması önerimize desteğinizi bekliyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken sizleri saygıyla selamlıyorum. Zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları Konseyi nde konuştu #3

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları Konseyi nde konuştu #4

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları Konseyi nde konuştu #5

 

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti'den yeniden değerleme oranı hazırlığıÖnceki Haber

AK Parti'den yeniden değerleme oranı haz...

Okullarda ilk ara tatil başlıyorSonraki Haber

Okullarda ilk ara tatil başlıyor

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar