CHP, Libya'da askeri üs kurulmasına karşı çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP, Libya'da askeri üs kurulmasına karşı çıktı
Alman basınına demeç veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP’nin, Türkiye’nin meşru Libya hükümetine verdiği askeri desteğe karşı çıktığını belirtti.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri ve darbeci Hafter'e karşı ülkenin resmi hükümetine verdiği destekle siyasi arenadaki etkisini her geçen gün artıran Türkiye, bölgede çıkar çatışması içinde bulunan devletlerin eleştiri oklarını da üzerine çekmeye devam ediyor.

Meşru Libya hükümetinin, darbeci Hafter milislerine karşı verdiği mücadelede aktif rol oynayan Türkiye, gerçekleştirdiği resmi ziyaretler sonrasında Libya'da iki askeri üs kurma kararı aldı.

CHP, DIŞ GÜÇLERİN İTİRAZLARINA KATILDI

Türkiye’nin stratejik noktalarda kurmuş olduğu askeri güç dengesi, başta Hafter milisleri olmak üzere, yasa dışı kuvvetler üzerinden bölgedeki etkinliğini artırmak isteyen komşu devletlerin çıkarlarına ters düşmüşken, kurulacak üslere bir itiraz da CHP’den geldi.

Alman Frankfurter Allgemeine’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, Türkiye’nin meşru Libya hükümetine verdiği desteğe karşı çıktı.

 

CHP, Libya'da askeri üs kurulmasına karşı çıktı #1

 

Ünal, verdiği röportajda, Türkiye’nin bölgede kuracağı bir askeri üssün, Libya’nın iç işlerine müdahale etmek olduğunu ileri sürdü.

SİSİ'YE DESTEK VERDİ

Türkiye’nin, Orta Doğu’da sert bir politika izlediğini söyleyen Çeviköz, Libya’da kurulacak bir üssün ülkeyi iç savaşın eşiğine getireceğini iddia etti.

Türkiye’nin, Arap dünyasındaki müttefiklerini “kaybetmemesi” gerektiğini savunan Çeviköz, Libya’nın Mısır hükümeti için de bir güvenlik meselesi olduğunu söyleyerek, Sisi hükümetinin Türkiye’ye yönelik itirazlarını da haklı çıkarmaya çalıştı.

 

CHP, Libya'da askeri üs kurulmasına karşı çıktı #2

 

CHP’nin, Libya’ya askeri güç göndermenin sonuna kadar karşısında olacağını söyleyen Çeviköz, Türkiye’nin öncelikli meselesinin bölgede arkadaş edinmek olması gerektiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafter yanlısı meclis Mısır'ı askeri müdahaleye çağırdıÖnceki Haber

Hafter yanlısı meclis Mısır'ı askeri müd...

AK Parti'den 15 Temmuz paylaşımıSonraki Haber

AK Parti'den 15 Temmuz paylaşımı

Yorum Yazın

LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar