Cahit Özkan: 2023 seçimlerinde yüzde 75'in üzerine çıkacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cahit Özkan: 2023 seçimlerinde yüzde 75'in üzerine çıkacağız
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, partisi için 2023 seçimlerinde beklediği oy oranını açıkladı.

Armağan Çağlayan'ın Youtube'dan yayınladığı Zor Ama Yine De Sor programının konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dı.

"Yüzde 75'in üzerine çıkacağız"

Seçim anketlerindeki sonuçlar hakkında konuşan Özkan; "Biz diyoruz ki, inşallah 2023 seçimlerinde tarihi bir rekorla ipi göğüsleyeceğiz. Yüzde 75'in üzerine çıkacağız. Zaten elbette amacınız seçimleri kazanmaksa hedefiniz yıldızlar olmalı. Ben AK Parti Grup Başkanvekili olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 'siyasetinin acaba yüzde yüz vatandaşımız neden bizi desteklemiyor?' bu arzuyla bu hedefle siyaset yapıyoruz.

'Yüzde 75 dedi, bu hangi kafada' diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 53 oy oranını görmüş bir Cumhur İttifakı olarak yüzde 75'i hedeflemede daha doğal ne var? Birileri yüzde 23 oy alarak yüzde 50 artı 1 almayı hedefliyor. Kimse yüzde 23'den yüzde 50'ye nasıl gidiyorsun diye sormuyor. Yüzde 53 oy alan ittifakın yüzde 75 oy alma hedefine hayalperestlik olarak bakıyor." dedi.

 

Cahit Özkan: 2023 seçimlerinde yüzde 75 in üzerine çıkacağız #1

"Avrupa'da 1.500 euro ile bir ay kirada oturabilirken Türkiye'de 125 euro ile oturabilirsiniz"

Avrupa'daki ekonomik sıkıntılardan bahseden Özkan, "Avrupa'da bir vatandaşın yaşayacağı ortalama evin aylık kirası 1.500-1.700 euro olabiliyor. Değişik ihtiyaçları da değerlendirdiğimiz zaman, Avrupa'da ay sonuna artı bakiye ile kalabilmesi, tasarruf edebilmesi mümkün değil" dedi. Bunun üzerine Armağan Çağlayan Özkan'a , "Türkiye'de mümkün mü?" sorusunu sordu.

Özkan ise, "Bakınız şimdi bizi troller bekliyorlar, hemen üzerimize gelecekler. Türkiye'de de asgari ücretli açısından sıkıntının varlığının farkındayız ancak Avrupa'da 1.500 euro ile bir ay kirada oturabilirken Türkiye'de 125 euro ile oturabilirsiniz." cevabını verdi.

 

Cahit Özkan: 2023 seçimlerinde yüzde 75 in üzerine çıkacağız #2

"HDP o masada yoksa, o masa eksiktir"

HDP ve 6'lı masa arasındaki ilişkiden bahseden Özkan, "Parlamenter Sisteme geri dönme fikrini Selahattin Demirtaş'tan daha fazla savunan olmadı, neden masada yok? Selahattin Demirtaş'ı değil, eş başkanını getirsinler masaya. Neden yok? Demirtaş'ın partisinin temsil ettiği başkanlık sistemine hayır, başkan yaptırmayacağız diyen parti HDP'dir. HDP o masada yoksa, o zaman o masa eksiktir. Eğer HDP'yi PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu saklamak için almıyorlarsa bu da ahlaksızlıktır.

HDP masada olmalı. Milletimiz bunu kabul ediyor. Masada varlar, hatta masanın ayağı olmuşlar. En güçlü yerde onlar. Onları bir araya getiren bu anlayış, HDP'nin anlayışıdır. Sezai Temelli, Ankara ve İstanbul belediye başkanları bu koltuklarda HDP oy verenlerin ve PKK'ya gönül verenlerin oylarıyla oturuyorlar dedi. Cevap geldi mi?" dedi.

 

Cahit Özkan: 2023 seçimlerinde yüzde 75 in üzerine çıkacağız #3

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NASA'dan hayrete düşüren fotoğraf! Mars'ta gizemli mağara kapısıÖnceki Haber

NASA'dan hayrete düşüren fotoğraf! Mars'...

HDP'li vekil Alican Önlü'den polislere taşlı saldırıSonraki Haber

HDP'li vekil Alican Önlü'den polislere t...

Yorum Yazın

LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar