Bu kadın Türk olamaz! Kuzey Kıbrıs'ta CTP'li Doğuş Derya'nın ağız ishali...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silah ambargosunu kaldırdıktan sonra Rum yönetimiyle anlaşma imzalayan ABD, KKTC'deki işbirlikçilerini devreye soktu. 1974'te Ada'daki soydaşları Rumların katliamından kurtarmış Mehmetçiğe 'tecavüzcü' demesiyle hatırlanan CTP'li Doğuş Derya, bu kez Meclis kürsüsünden Türkiye'ye nefret kustu.

Güney Kıbrıs'ı silahlandıran ABD, Yavru Vatan'daki işbirlikçilerini devreye soktu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan utanan ve Avrupa Birliği pasaportu hayaliyle yanıp tutuşan kesimler yeniden sahnede.

KKTC vekilden küstah sözler!

Geçmişte Mehmetçiğe karşı "Ada'dan defol" eylemleri yapan ve Rumların yönettiği Birleşik Kıbrıs hülyasını sık sık dillendiren Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, KKTC Meclisi'nde zehir zemberek bir konuşma yaptı. 

Meclis kürsüsünden Türkiye'ye nefret kusan Derya, Türkiye'yi Yunanistan'ı provoke etmekle suçladı, Rumlarla birleşmeyi öngören Annan Planı'nı savundu. 

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni silahlandırma kararı hakkında açıkça yalan söyleyen Doğuş Derya, "ABD, Rum Kesimi’ne silah ambargosunu 2 yıl önce kaldırdı. Türkiye seçim dönemine girdiği için bunu şimdi tekrar gündeme getiriyor" dedi. 

KKTC vekilden küstah sözler! Türkiye’yi hedef aldı

Derya, 2 yıl önce Rumlara silah ambargosunu 'kısmen' kaldıran Washington'un 17 Eylül 2022 tarihi itibariyle Güney Kıbrıs'a her türlü silah sevkiyatının önünü açtığı gerçeğini gizlemeye çalıştı. 

Derya, Rumların silahlanma hamlesinin Türkiye'nin KKTC'yi silahlandırmasının bir sonucu olduğunu da ileri sürerek yaşananlardan Ankara'yı sorumlu tuttu. 

MEHMETÇİĞE 'TECAVÜZCÜ' DEMİŞTİ

Doğuş Derya, Kıbrıs'taki Türkleri Rum EOKA çetelerinin katliamından kurtarmış Mehmetçiği de bundan 10 yıl önce 'tecavüzcü' diye suçlamıştı. 

Aralık 2012 tarihli bir konuşmasında, "Kıbrıslı türkler dışında acı çekenler de var. Kıbrıslı Rumlar, Ermeniler ve Maronitler de evsiz kaldı. Kayıplar verdi. Tecavüze uğradı" diyen derya, Türk askerlerinin Rumlara tecavüz ettiğini ileri sürmüş, tepki çeken sözlerinden ötürü özür de dilememişti. 

Derya ve mensubu olduğu CTP, Rumlara toprak vaat ettiği haritaları Türkiye'den ve Ada halkından habersiz Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne teslim etmesiyle hatırlanan eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile aynı fikirleri paylaşıyor. 

Demirtaş ile birlikte !!!!

ONLAR İÇİN HAYATTAKİ EN KUTSAL ŞEY: AVRUPA

Mayıs ayında Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde toplanan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) üyeleri, taşıdıkları pankartlarla Türk ordusuna saldırıda bulunmuştu. 

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) eski genel başkanı olan Mustafa Akıncı, Birleşik Kıbrıs idealini ve Avrupa Birliği pasaportunu tüm değerlerin üzerinde gören Kıbrıs'ın bazı 'Türk'lerinden biriydi. 

Akıncı, Türkiye'nin PKK/YPG terörüne karşı Suriye'deki operasyonlarını da eleştirmişti. Benzer ifadeler aynı dönem CTP'li Doğuş Derya tarafından da kullanıldı. Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Türkiye alerjisi nükseden Derya, "Kanla beslenen iktidarlar barış yapmayı beceremez. Savaşa hayır!" diye yazmıştı. 

Bir devlet olarak KKTC'nin varlığını da tanımayan Doğuş Derya, Yunan yönetiminin Kuzey Kıbrıs ile ilgili kullandığı ifadelerin aynısını benimsemiş durumda. KKTC'yi "AB müktesebatı askıya alınmış bir Avrupa toprağı" olarak tanımlayan ve oradan "Kıbrıs'ın kuzeyi" olarak bahseden Derya, 1 Aralık 2021'deki Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Euro'ya geçmek için üniversiteler ile çalışma başlatmalı ve federal çözüm için müzakere masası kurulmalıdır. Sürüklenişimizi durdurmak için rotamızı Avrupa'ya çevirmek zorundayız."

Eski Yunan Başbakanı Çipras ile

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şemdinli'de CHP'li başkandan başhekim yardımcısına saldırıÖnceki Haber

Şemdinli'de CHP'li başkandan başhekim ya...

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar'dan başörtüsüne öfkeSonraki Haber

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar'dan başört...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar