Barış Yarkadaş: Meral Akşener altıyı masayı tekmeleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmada adeta 6'lı masayı tekmeleyeceğini belirten Barış Yarkadaş, Akşener'in partililere, "Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız" çağrısı yapacağını iddia etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da bir konuşma yapacağını belirterek, "Açıklamaları Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti cephesinden gelen bu açıklama merak uyandırırken eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, konuya ilişkin kulis bilgisini TV100 canlı yayınında paylaştı.

"14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Millet İttifakı, İYİ Parti'nin isteği üzerine dağıldı. Bu dağılmaya ilişkin hiçbir lider ne olup bittiğini kamuoyuna anlatmadı. Akşener de uzun süre sessizliğini korudu, bölüp pörçük açıklamalar yaptı. Sadece İYİ Parti kurultayında biraz işaretler verdi, kendi partisinin içindeki mevzulara ilişkin sert mesajlar verdi ve uzun süre sessizliğe büründü. Birden bire İYİ Parti'nin içinden, 'Yerel seçime kendi adayımızla girelim' gibi siyasi hedefinin ne olduğunu anlayamadığım sözler gündeme gelmeye başladı" diyen Yarkadaş, "Akşener 15 gün önce milletvekilleri ile basına kapalı bir grup toplantısı yaptı. Orada ilginç bir söz etti. 'Ben aslında geri dönmeyecektim ancak geri dönmemeye cesaret edemedim' dedi. Akşener'in masadan kalkması Millet İttifakı'na net 5 puan kaybettirdi. Bu seçimin kaybettireni doğrudan Akşener'dir. Hatta AK Parti meclis aritmetiğinde yüzde 30 oy beklerken yüzde 35'e çıktı. Bütün faturanın Kılıçdaroğlu'na kesilmesinin haksızlık odluğunu söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Haber Başlığı

"Akşener masayı tekmeleyecek"

Yarkadaş, açıklamaları şöyle sürdürdü:

Önümüzdeki günlerde 6'lı masa olarak bilinen ve yerel seçimde yeniden bir araya gelip ortak çalışma yapması yönünde beklentiyi karşılamayacak ve adeta masayı tekmeleyecek. Bugün İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 'Akşener, Türk siyasetinde yeni bir başlangıca imza atacak' dedi. Bugün bir grup İYİ Partili ile buluştum. İYİ Partililerin bir kısmı Meral Hanım'ın ve partinin genel merkezinin yerel seçimde CHP ile işbirliği yapmama tavrına anlam veremediklerini, milletvekili toplantısında buna itiraz eden birkaç kişinin susturulmasının da anlamsız olduğunu ifade ettiler.

"İYİ Parti'nin her yerde kendi adayı ile yarışacağını söyleyecek"

Meral Hanım, 26 Ağustos için sert bir konuşma hazırladı, çerçevesini hemen hemen çizdi. Seçim değerlendirmesini yapacak. CHP'den alınan ve İYİ Parti'nin seçime girme mevzusunu sağlanan 15 milletvekili olayını bir daha tartışmaya açılmamak üzere net bir şekilde ifade edecek. Her yerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ifade edecek. İYİ Partili kaynaklarımın ifadesine göre en önemlisi 26 Ağustos günü partililere, 'Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız' çağrısı yapacak. Bunu ben 4 ayrı kişiyle konuştum.

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'den yerel seçim mesajı: 25 milyonu 35 milyona çıkaracağızÖnceki Haber

CHP'den yerel seçim mesajı: 25 milyonu 3...

Erkin Koray hayatını kaybettiSonraki Haber

Erkin Koray hayatını kaybetti

Yorum Yazın

ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar