Araç alan ve satanlar dikkat! “Nitelikli dolandırıcılık” kapsamına girdi...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç alan ve satanlar dikkat! “Nitelikli dolandırıcılık” kapsamına girdi...
Bursa’da yaşayan Olgun Y., satın aldığı aracın kilometresini düşürüp sattığını ileri süren kişiyi mahkemeye verdi. Araç kilometresini düşürmek “Nitelikli dolandırıcılık" kapsamına giren kişiler hakkında 7’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bursa'da yaşayan Olgun Y., 2017 yılı Ağustos ayında internet sitesi üzerinden Ankara'da satılan ve orijinal kilometresi 124 bin olduğu belirtilen bir otomobilİ 34 bin 500 lira almak için anlaştı.

Ardından Ankara'ya giderek araç sahibi S.Y'yi arayan Olgun Y., araç sahibinin gelemeyeceğini satış işlemlerinin vekiliyle yürütülmesini istemesi üzerine vekaletname verilen şüphelinin kardeşi M.Y. ile buluştu.

Araç alan ve satanlar dikkat! “Nitelikli dolandırıcılık” kapsamına girdi...

M.Y. ile aracı Ankara'da ekspertize gösteren Olgun Y., burada otomobilde sorun olmadığına bakılarak, kilometre sayacının 124 Bin'de olduğu yönünde rapor aldı. Ardından şüpheli M.Y. ile noter aracılığıyla satışı gerçekleştirdi.

Kasım ayında araç muayenesi yaptırmak için götürdüğünde ise aracın bir önceki kontrolde 270 bin kilometrede olduğunu öğrenen Olgun Y., şüphelilere ihtarname gönderdi ancak olumlu cevap alamadı ve dolandırıldığı iddiasıyla şüphelilerden avukatı aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Olayın Ankara'da yaşanması sebebiyle iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı.

Olgun Y.'nin avukatı Saygun Çelebi "Bu tür suçlar nitelikli dolandırıcılık olarak kabul ediliyor. 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırmaları gündemde. Dolayısıyla vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Kilometre düşürme olayı eski veya yeni araçlarda fark etmiyor. insanlar yeni araçların kilometresinde oynama olmaz gibi bir yaklaşım içinde olmamalı. Araç alırken sağlam yerlerden araç almaları gerekiyor. Daha önceleri mahkemeler bu dolandırıcılık olaylarına alacak verecek davası gibi baktığı için hukuki ihtilaf olarak görüyorlardı. Fakat işin içine teknoloji ile birlikte aldatılma ve dolandırıcılık da girince Yargıtay da görüş değiştirdiğine karar verdi. Nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla dava açılarak daha üst sınırdan cezalar verilmeye başladı" dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NBB Afrika Türkiye Ticaret Köprüsünü kurdu...Önceki Haber

NBB Afrika Türkiye Ticaret Köprüsünü kur...

Erdoğan, G-20 Zirvesi'nde Prens Selman'ı görmezden geldiSonraki Haber

Erdoğan, G-20 Zirvesi'nde Prens Selman'ı...

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar