Anavatan Partisi, Cumhur İttifakı'nı ve Erdoğan'ı destekleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anavatan Partisi, Cumhur İttifakı'nı ve Erdoğan'ı destekleyecek
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

 

Başkanı İbrahim Çelebi ile ilgili görsel sonucu

 

Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anavatan Partisinin önceliğinin devletin bekası, milletin geleceği olduğunu belirterek, bu doğrultuda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kimi destekleyecekleri konusunda parti kurullarında gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ifade etti.

Yaptıkları görüşmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dışındakilerde devleti yönetecek bir yeterliliğin bulunmadığını gördüklerini dile getiren Çelebi, "Anavatan Partisi yine devlet aklını önceleyerek bir karar aldı." diye konuştu.

Çelebi, Türkiye'nin çok ciddi bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin de içinde yer aldığı coğrafya ateş çemberinde. Özellikle ABD'nin kural tanımaz şekilde Kudüs'e büyükelçiliğini taşımasının ardından bölgemiz tekrar sıkıntılı bir sürece itildi. Bunların yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden ciddi anlamda da Türkiye'ye ekonomik ve siyasal bir saldırı var. Türkiye şu an ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya. Böyle bir sorun varken, Anavatan Partisi, 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ülke ne hale düşerse düşsün' diye bir düşüncenin içinde olamaz."

Muhalefetteki cumhurbaşkanı adaylarını dinlediklerinde akıl tutulması yaşadıklarını aktaran Çelebi, "Hiç kimse çözümü konuşmuyor. Hiç kimse Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra ne yaparız diye konuşmuyor. Sadece diyorlar ki 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin.' Peki o giderse devletin bekası ne olacak? Yaşadığımız süreçten ülkeyi nasıl kurtaracağız?" şeklinde konuştu.

İbrahim Çelebi, çok yetersiz bir muhalefet yapısıyla seçimlere gidildiğine işaret etti.

Çelebi, şunları kaydetti:

"Anavatan Partisi olarak tüm eski bakan, milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla ortak istişareye gittik. Yüzde 100 mutabakat diyemem ama yüzde 95 oranında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Cumhur İttifakı ile ülkemizi, bu yaşadığı sıkıntılı süreçten kurtarmamız, buna destek olmamız gerektiği yönünde bir eğilim çıktı. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız ile AK Parti yetkilileriyle hiç görüşmeden tavrımızı ortaya koyduk; tanıtım videolarıyla, basınla ve geçtiğimiz demeçlerle tavrımızı açıkladık."

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyarette bulunduklarını belirten Çelebi, "Bu ziyaretimizde, desteğimizi kendisine de iletme fırsatımız oldu. Görüşmemizde, yaşanılan süreci ve seçim dönemini çok yapıcı bir şekilde değerlendirdik. İnşallah ilk turda ben bu işin biteceğine inanıyorum. Türkiye'nin önünden seçim stresini ortadan kaldıracağız. Bu seçimden sonra da hep birlikte Türkiyemiz üzerine oynanan oyunların hepsini bozacağız. Cumhur İttifakı'nın yanındayız, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD ile Münbiç görüşmesi hakkında flaş açıklamalarÖnceki Haber

ABD ile Münbiç görüşmesi hakkında flaş a...

Son Randevu da Umutlu Bekleyiş!Sonraki Haber

Son Randevu da Umutlu Bekleyiş!

Yorum Yazın

Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar