Abdullah Gül yeni parti kuracak mı? En yakın arkadaşı açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdullah Gül yeni parti kuracak mı? En yakın arkadaşı açıkladı
Gazetemizin önemli kalemi Abdurrahman Dilipak'ın geçtiğimiz günlerde köşesinde dile getirdiği 'Abdullah Gül parti kuruyor' iddialarıyla ilgili, Gül'ün yakın arkadaşı gazeteci Fehmi Koru, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Koru, siyasette yeni parti kapısının hep açık tutulmasının herkesin yararına olacağını belirterek, yeni parti ile ilgili olumlu sinyal verdi.

fehmi koru abdullah gül ile ilgili görsel sonucu

Abdurrahman Dilipak, geçen günlerde 31 Mart seçim sürecini, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün parti kuracağı iddiası üzerinden değerlendirmiş ve Abdullah Gül'ün“5. ayın 5’inde 55 vekille parti kuracağını ve bu partiye diğer partilerden katılım olacağını, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimlerinde partide yer alacağı" iddiasında bulunmuştu.

Dilipak’ın iddialarının doğru olup olmadığını herkes merak ederken bugün dikkat çeken bir yazı da Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı olduğu bilinen gazeteci Fehmi Koru’dan geldi.

İktidardan koparılan partiler rağbet görmez

Koru bugünkü yazısında öncelikle partilerden koparak kurulan yeni partilerin toplumda pek rağmen görmediği konusunda ''mazur görülmeyi bekleyerek kanaatimi yazıyorum: Çizdikleri senaryonun gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Benim siyaset gözlemim, iktidardan kopartılan unsurlarla kurulan/kurulacak olan siyasi partilerin toplumdan kabul görmeyeceğidir. Geçmişte öyle oldu, kabul görmediler’’ diyerek uyarıda bulundu.

Partiler toplum ihtiyaç duyduğunda ortaya çıkar

Koru partilerin toplum ihtiyaç duyduğunda ortaya çıktığını ve sağdan-soldan topladığı ödünç simalarla ve kör bir muhalefet anlayışıyla değil, umut veren yüzler ve sağlam bir programla kamuoyuna kendini benimseterek varlığını kabul ettirdiğini yazdı.

İktidarın yanlışlarına yoğunlaşmak hatalı

Yarın ne olacağı üzerine senaryolar oluşturulurken yalnızca iktidardaki partinin yanlışlarına yoğunlaşmanın hatalı olduğunu belirten Koru ‘yeni parti’beklentisinin rahatsızlık unsuru olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Yeni parti kapısının hep açık tutulması ülke yararına

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün parti kuracağı iddialarına üstü kapalı göndermede bulunan Koru şunları yazdı: Siyasette o kapının hep açık tutulması herkesin en başta da ülkenin yararınadır. İktidarları yanlış yapmaktan engelleyen, kendine çeki-düzen verme ihtiyacı hissettiren, itibar ettiği kalemlerin itirazlarına da yol açan yanlış tercihlerde bulunmaktan onları alıkoyan da her zaman ciddi bir alternatifle karşılaşabileceği beklentisidir. O beklenti kaybolursa, hele bir de mevcut muhalefet güven de vermiyorsa, ülkede umutsuzluk yaygın hale gelir. Siyasette umudun tükenmesi ise ülke için zararlıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özdil özel baskı Atatürk kitabıyla milyonları kazanacakÖnceki Haber

Özdil özel baskı Atatürk kitabıyla milyo...

BDDK'dan kritik uyarı! İnternetten sakın bunu yapmayınSonraki Haber

BDDK'dan kritik uyarı! İnternetten sakın...

Yorum Yazın

İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar