"Yunanistan Zürafa Adası’nı işgal edebilir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Yunanistan Zürafa Adası’nı işgal edebilir"
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'dan Ege adaları için kritik bir uyarı geldi. Yalım, kuş gözlem evleri kurma bahanesiyle Yunanistan'ın Zürafa Adası’nı işgal edeceğini söyledi.

 

"Yunanistan Zürafa Adası’nı işgal edebilir"

 

Emekli Albay Ümit Yalım, Yunanistan’ın Ege’de 18 Türk adasını, 1 kayalığı işgal ettiğini hatırlattı ve uyardı: “Şimdi de kuş gözlem evleri kurma bahanesiyle Zürafa Adası’nı işgal edecekler. Buna asla fırsat vermeyin...”

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre, Yunanistan, yasağa rağmen Ege adalarını silahlandırdı, adalara asker çıkardı. Ege'deki 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığı, Yunanistan tarafından işgal edildi. Birbiri ardına küstah açıklamalar yapan Yunanistan, işgal ettiği Aydın Eşek Adası'nda 25 Mart 2018'de ‘Yunan Bağımsızlık Günü ve Yunan Milli Bayramı' kutlaması yaptı. Törene Yunan askerleri de katıldı. Törenlerin yapıldığı meydana Yunan bayrakları asıldı.

 

ADAMIZ TEHDİT ALTINDA

Eşek Adası'nda bunlar yaşanırken, Ege'deki gelişmeleri yakından takip eden Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Yalım, Yunanistan'ın şimdi de Zürafa Adası'nı işgal etmek için hazırlık yaptığını belirtti. Yalım, Yunan Parlamentosu'nun Avrupa Birliği çapında yürütülen NATURA 2000 Çevre Koruma Projesi kapsamındaki kanunu kabul ettiğini hatırlattı. Yunanistan'ın, bu kanunu bahane ederek Kardak kayalıkları, Zürafa, Hurşit, Eşek ve Bulamaç gibi Türkiye'ye ait birçok ada, adacık ve kayalığa kuş gözlem evleri kurmayı planladığını söyledi. Kanunun, söz konusu ada, adacık ve kayalıklarda Yunanistan'ın ekonomik olarak tam egemenliğini öngördüğünü vurguladı.

Yalım, işgal tehdidiyle karşı karşıya olan Zürafa Adası'yla ilgili ise şunları söyledi: “Gökçeada ile Edirne'nin Enez İlçesi arasında yer alan Zürafa Adası, İstanbul'daki Heybeliada büyüklüğüne sahip. 1. Ordu Komutanlığı'nın sorumluluk alanında olan bir vatan toprağı. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı da Zürafa Adası'nın karasularını korumakla görevli.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kemal'in kızı beyaz eşyaları da alıp satmış..Önceki Haber

Kemal'in kızı beyaz eşyaları da alıp sat...

Suudi Arabistan, Katar'ın etrafına kanal kazacakSonraki Haber

Suudi Arabistan, Katar'ın etrafına kanal...

Yorum Yazın

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar