Yunan medyası ismini yayınladı: İşte "Türk gemisini basın" emri veren Yunan!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Libya'ya insani yardım malzemesi götüren Türk gemisine baskın yapılması emrini veren Yunan komutanın ismi açıklandı.

Yunan medyası ismini yayınladı: İşte "Türk gemisini basın" emri veren Yunan!

Birleşmiş Milletler'in (BMLibya'ya yönelik silah ambargosunun denetlenmesi için Avrupa Birliği (AB) tarafından Akdeniz'de başlatılan tartışmalı İrini operasyonu kapsamında geçen pazar gecesi Türk bandıralı "Roseline-A" gemisinin aranmasının yankıları sürüyor.

Ankara'nın sert tepkisine yol açan olayda Türk yük gemisi, Yunanistan Deniz Kuvvetleri'nden bir komutanın sevk ve idaresinde yapılan İrini operasyonunda görevli "Hamburg" adlı Alman fırkateyni tarafından Mora Yarımadası'nın güneybatısında uluslararası hukuka aykırı şekilde durdurulup, aranmıştı. Türkiye'nin tepkisi üzerine askerler, gemiden ayrılmıştı. Gemide insani yardım malzemeleri bulunduğu anlaşılmıştı.

Talimatı veren Yunan: Tuğamiral Thedoros Mikropolus

Yunan Ta Nea gazetesi, Alman fırkateynine arama emrini 55 yaşındaki Yunan Tuğamiral Thedoros Mikropolus'un verdiğini yazdı. Mikropulos, İrini operasyonunun denizdeki unsurlar komutanlığını ekim ayında İtalyan Tümamiral Fabio Aostini'den devralmıştı.

Bu arada Roseline-A baskını, akıllara haziran ayında yaşanan bir başka olayı getirdi. Yunan medyası, İrini operasyonunda görevli Yunan "Spetses" fırkateyninden havalanan Sikorsky tipi bir askeri helikopterin 10 Haziran'da Libya’ya gitmekte olan "Cirkin" adlı Tanzanya bandıralı yük gemisinde arama yapmak istediğini aktarmıştı. Ancak Türkiye tarafından "Cirkin gemisi Türkiye Cumhuriyeti’nin koruması altındadır" uyarısı sonrasında aramadan vazgeçildiği bildirilmişti. İtalyan komutan, helikopteri geri döndürmüştü.

AB'nin 1 Nisan’da başlattığı İrini operasyonunun, Akdeniz'de Libya açıklarını görev alanı olarak belirlemesi, buna karşın ülkenin doğusundaki Halife Hafter'e bağlı milislerin kontrolündeki Libya-Mısır sınırını ve hava yolunu denetlememesi çelişki olarak ortaya çıkıyor.

İrini operasyonunda bugüne kadar Türkiye'den hareket eden 3, biri BAE'den biri Mısır'dan olmak üzere toplam 5 gemi arandı. Trablus da bu operasyona tepkili.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canlı yayında şoke eden anlar! Çılgına dönen Mete Yarar programı terk ettiÖnceki Haber

Canlı yayında şoke eden anlar! Çılgına d...

Akıncı Üssü davasında sona gelindi! Hesap günüSonraki Haber

Akıncı Üssü davasında sona gelindi! Hesa...

Yorum Yazın

Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar