Yerli otomobilde ‘babayiğit’ yıl sonuna kadar netleşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli otomobilde ‘babayiğit’ yıl sonuna kadar netleşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Genel Kurulu'undaki çağrısı üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, "Biz bunu yaparız. Siz yeter ki yanımızda durun" sözleriyle yeni bir aşamaya giren yerli otomobilde yıllardır aranan "babayiğit" bu yılsonuna kadar netleşecek.

Özel sektörün lokomotif olacağı ve devletin de destekleyeceği en az yüzde 51'i özel sektör tarafından sağlanacak şekilde planlanan yerli otomobil projesinde TOBB ile bakanlık arasındaki görüşme trafiği yoğun bir şekilde devam edecek. Yılsonuna kadar iş modeli netleştirilip, yıllardır dile getirilen "babayiğit" belirlenerek imzalar atılacak.

 

Yerli otomobil ile ilgili görsel sonucu

 

DENETİMDE YENİ ADIMLAR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sanayi ürünlerinin denetiminde üstlenmiş olduğu geniş sorumluluk alanını da özel sektöre devretmeyi planlıyor. Bakanlık halihazırda, asansörlerden, benzin istasyonlarındaki pompalara, tartılardan aerosol kaplara kadar geniş bir yelpazede denetim yapıyor. Yeni dönemde denetleme faaliyetleri bakanlığın yetki verdiği firmalarca bakanlık gözetiminde yapılacak.

SANAYİ SİTELERİ TAŞINACAK
Şehir dışına taşınması planlanan 135 sanayi sitesinden 10'unun taşınma işlemleri yakın zamanda başlayacak. Şehir dışına taşınacak sanayi işletmelerine de yüzde 3 faizli kredi desteği verilecek. Yol haritasındaki önemli maddelerden birini de Ar-Ge merkezleri oluşturuyor. Bugün itibarıyla 543 olan Ar-Ge merkezi sayısı yılsonuna kadar 1000'e çıkarılacak.

10 YENİ TEKNOKENT GELİYOR
Ekonomiye her geçen gün daha fazla katkı sağlayan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nin sayıları artırılacak. 10 tane daha yeni Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yurt genelinde bulunan 54 adet Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde toplam 46 bin kişi istihdam ediliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuncay Özkan’dan 28 Şubat itirafı!Önceki Haber

Tuncay Özkan’dan 28 Şubat itirafı!

İşte 15 Temmuz’un sivil ordusuSonraki Haber

İşte 15 Temmuz’un sivil ordusu

Yorum Yazın

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar