Türkiye'ye karşı anlaşmalar yapan Yunanistan'dan itiraf: 20 yıl önceki Türkiye yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'ye karşı anlaşmalar yapan Yunanistan'dan itiraf: 20 yıl önceki Türkiye yok
Türkiye'yi yönelik saldırgan açıklamalarıyla bilinen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, yeni Türkiye'nin emir verdikleri eski Türkiye olmadığını itiraf etti. Dendias, "Günümüzün Türkiye'si 20 yıl önceki hatta NATO'ya 1952'de katılan ülke değil" dedi.

Türkiye'ye karşı anlaşmalar yapan Yunanistan'dan itiraf: 20 yıl önceki Türkiye yok

Son dönemde Türkiye karşıtı söylemlerini artıran ve hem Fransa ile hem de ABD ile savunma sanayi anlaşmaları ve işbirliklerine imza atan Yunanistan'dan yeni açıklamalar geldi.
Türkiye'nin hamleleri karşısında tökezleyen ve kendine yeni çıkar yolları arayan Atina'dan, itiraf gibi bir açıklama geldi.

Ankara'nın bağımsız ve çıkarlarını koruyan adımlar atarak ilerlemesini hazmedemeyen Dendias'ın adeta eski Türkiye özlemi depreşmiş gibi.

Zira Türkiye, artık emir verdikleri Türkiye değil. Bundan dem vuran Dendias, kontrol altında tutulan Türkiye'yi "ideal Türkiye"ymiş gibi göstermeye kalktı.

"Günümüzün Türkiye'si 20 yıl önceki Türkiye değil"

Kathimerini gazetesine konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi'nin Başkanı Senatör Bob Menendez'in Türkiye karşıtı tutumunu değerlendirdi.

Dendias, "Senatör Menendez, Türkiye karşısında duruşunu net sergiliyor. Öte yandan ABD yönetimindeki bazı yetkililer, hedeflerinin Türkiye'yi kaybetmemek olduğunu söylüyorlar. Fakat bu yaklaşımın modası geçti. Türkiye, son teknoloji NATO dışı silahlar satın alıyor, Batı'dan bağımsız nükleer reaktör inşa ediyor, Suriye ve Libya'da müttefik olmayan güçlerle işbirliği yapıyor. Günümüzün Türkiye'si 20 yıl önceki Türkiye değil ve hatta NATO'ya 1952'de katılan ülke değil" ifadesini kullandı.

"Amacımız Türkiye'yi karşımıza almak değil"

Dendias, "ABD ile yaptığımız anlaşma doğrudan bir üçüncü partiye ya da Türkiye'ye karşı değil. Elbette Türkiye kendisini saldırgan taraf olarak görmüyorsa. Genişlemeci, Neo-Osmanlı ve İslam merkezli tutumu sayesinde bütün yakın komşularından uzaklaştı. Bunda gerçekten ders çıkarılması gereken bir başarı var: Bir ülke birkaç yılda onlarca yıldır kurduğu ilişkileri nasıl yıkabildi" dedi.

Dendias ayrıca, Yunanistan'ın Türkiye'yi karşısına almak ya da onu uzaklaştırmak gibi bir amacı olmadığını da dile getirdi.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Le Monde: Erdoğan, Afrika'daki nüfuzunu artırmak istiyorÖnceki Haber

Le Monde: Erdoğan, Afrika'daki nüfuzunu...

Cevizoğlu yerden yere vurdu: İmamoğlu kesin de oyu kimden alacak?Sonraki Haber

Cevizoğlu yerden yere vurdu: İmamoğlu ke...

Yorum Yazın

Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar