Türkiye'nin en büyük termal kenti kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin en büyük termal kenti kuruluyor
Tıbbi uygulamaların yanı sıra tamamlayıcı ve geleneksel tıp uygulamalarından, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine, alışveriş yerleri ve kongre salonlarına kadar birçok yeri içinde barındıran Türkiye'nin en büyük termal kenti kurulacak.

Termal sağlık turizmi açısından alt yapısı çok güçlü olan Afyonkarahisar'da Türkiye'nin en büyük termal kenti kurulacak.

 

Afyonkarahisar'da 700 bin metrekarelik alana inşa edilecek termal kentte, günde yaklaşık 4 bin kişi hizmet alacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Kahramankazan Belediyesinin iş birliğiyle uluslararası standartlarda hizmet verecek termal sağlık ve kongre kümelenmesi kurulması için çalışma başlatıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, gaziler başta olmak üzere, gaziler ve şehit yakınlarının yanı sıra yaşlıların bakım ve rehabilitasyonlarının yapılabileceği merkezlerin oluşturulması için çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Söz konusu termal kentte, tıbbi uygulamaların yanı sıra geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının da yapılacağını anlatan Erdöl, merkezde termal havuzların, sosyal faaliyetlerin yapılabileceği yerlerin de bulunacağını ifade etti. Erdöl, akupunktur, çamur ve sülükle tedavi gibi yöntemlerin de kullanılacağını belirtti.

 

 

 

Türkiye'nin en büyük termal kenti olacak

Prof. Dr. Erdöl, termal kentlerden bir diğerinin ise Afyonkarahisar'da kurulacağını dile getirerek, buranın Türkiye'nin en büyük termal kenti olacağını bildirdi. Erdöl, söz konusu termal kentlerin bir merkezden ziyade şehir konseptinde olacağını belirterek, "Tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yapılacak, alışveriş yerleri bulunacak, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıların yapılabileceği konferans salonları olacak. Türkiye, termal kentler ile dünyaya örnek bir projeye imza atacak. Burası, yurt içi ve yurt dışı sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak." dedi.

 

 

 

Günlük 4 bin kişiye hizmet verilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da Türkiye'de sağlıkla ilgili balneoterapi ile kongre ve toplantıların küçük merkezlerde yapıldığını ve bu hizmetlerin istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

Türkiye'nin termal su kaynakları açısından zengin olduğunu vurgulayan Solak, "Termal suyun bulunduğu bir ortamda bu farklı hizmetleri entegre olarak yeni bir anlayışla binlerce insana sunabilmek, büyük ölçekli toplantıları yapabilmek, dinlenmek için yeni bir kent örneği olarak 'Termal Kentler ve Talassoterapi Merkezi' kurulacak." dedi.

Solak, termal kentlerin, termal suyun kullanıldığı, çeşitli hizmetlerinin birlikte sunulduğu, büyük ölçekli kongre ve toplantıların yapıldığı, dinlenme ve zindelik yönünden hoşça vaktin geçirildiği, alışveriş merkezlerinin de bulunduğu geniş ölçekli hizmet mekanları olacağını anlattı.

Afyonkarahisar'ın Ege Bölgesi'nin ortasında kavşak noktasında yer aldığını, zengin bir tarihinin ve termal sağlık turizmi açısından alt yapısının güçlü olduğunu vurgulayan Solak, "Güçlü bir tıp fakültesine sahip olan kent, bu özellikleriyle termal şehir yapılanmasına çok uygun" diye konuştu.

 

 

 

700 bin metrekarelik alana yapılacak

Prof. Dr. Solak, termal kent projesinin 700 bin metrekarelik geniş bir alana uygulanacağı bilgisini vererek şunları kaydetti:

"Burası, Türkiye'nin en büyük termal kenti olacak. Kentte günde 3 bin 500-4 bin kişiye, balneoterapi ve hidroterapi sağlık hizmetleri, kür hizmetleri, SPA ve Wellness hizmetleri, ergoterapi ile yaşlı bakım hizmetleri üst düzeyde ve geniş ölçekte sunulacak. Toplum hayatına uyum gösteremeyen kişi ve grupların tedavi edici yaklaşımlarla kendine bakım, iş ve uğraşı aktivitelerine katılımı sağlanarak, sağlık, iyi olma hali ve yaşam kaliteleri artırılacak.

Öte yandan, yerel ürünler çarşısında termal kentte kalanlara ve günübirlik ziyaretçilere ilimizin yerel ürünleri satışa sunulacak. Kongre merkezinde her türlü toplantıya ev sahipliği yapılacak. Bölgenin özelliğini taşıyan restoranlarda bölgenin mutfak kültürü, damak lezzeti sunulacak.

Termal kentte, bir taraftan rehabilite edici çeşitli termal ve sağlık hizmetleri sunulurken, diğer taraftan dinlenme, zinde kalma, termal imkanlar, hobi ve eğlence imkanları ile alışveriş hizmetleri aynı kent ortamında verilecek."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeytin Dalı'ndan cesaret aldılar, YPG/PKK'yı köylerinden kovdular .Önceki Haber

Zeytin Dalı'ndan cesaret aldılar, YPG/PK...

Nevşin Mengü'nün kardeşinin yalanı ortaya çıktı!Sonraki Haber

Nevşin Mengü'nün kardeşinin yalanı ortay...

Yorum Yazın

İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar