Trump: ABD 200 bin ölü ile atlatırsa çok iyi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trump: ABD 200 bin ölü ile atlatırsa çok iyi!
ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada ölüm vakalarının 2 hafta içinde tavan yapacağını açıkladı.

Trump: ABD 200 bin ölü ile atlatırsa çok iyi!

Beyaz Saray'da koronavirüs salgınına ilişkin basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse ilişkin bilgi verdi.

Trump, "Uzmanlar New York'ta karantina uygulama fikrine bayıldı. Ben de yapılacak daha çok iş olduğunu düşündüm. Karantina uygulanacak demedim. Kimseyi tehdit etmedim. İnsanların evlerinde kalmaları konusunda farkındalık sahibi olmasını sağladık." dedi.

Trump, Kovid-19 ile mücadeleden eskisinden daha güçlü çıkacaklarına inandıklarını belirterek, "Ancak zaferi kazanmadan önce galibiyet ilan etmekten daha kötü bir şey olamaz" dedi.

"100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir"

Başkan Trump, Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Antony Fauci'nin "ABD'deki ölüm rakamlarının 100 bin ila 200 bini bulabileceği" açıklamasına ilişkin olarak da şunları söyledi:

"Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir."

New York'taki hastanelerde tıbbi malzeme yokluğu yaşanabileceği endişelerine ilişkin Trump şöyle dedi:

"Bir anda haftalık 10-20 bin maske ihtiyacı nasıl 300 bine çıkabiliyor? New York'taki hastanelerde bir işler dönüyor. Gazeteciler olarak siz bu meseleye bir bakmalısınız. Bu maskeler nereye gidiyor? Arka kapıdan başka yerlere mi gidiyor? Bu hastanelerde stokçuluktan da kötü şeyler dönüyor olabilir."

Trump, ABD'nin şu anda dünyada en çok Kovid-19 vakasına sahip olmasına ilişkin şunları söyledi:

"Dünyadaki tüm ülkelerden daha çok koronavirüs vakası var. Çünkü dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla test yaptık."

Gazetecileri azarladı

Trump'ın basın toplantısına, sürekli yalan haberler yaptıklarını söylediği basın kuruluşları PBS ve CNN'in muhabirlerini azarlaması damga vurdu.

Donald Trump, Yamiche Alcindor'un "Daha önce bazı eyaletlerin ihtiyacından fazla talebi olduğunu söylemiştiniz" demesi üzerine böyle bir açıklamada bulunmadığını iddia etti.

Alcindor'un, hafta içinde Fox News'e yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine de Trump, Alcindor'un tehditvari konuştuğunu ve başka muhabirlerin vaktinden çaldığını söyledi.

Trump daha sonra da CNN muhabiri Jeremy Diamond'a "Senin açıklaman, sorun ve cevabın yalan. CNN yalan haberler yapıyor" diye bağırdı.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de virüsün bulaştığı kişi sayısı 124 bin 686'ya, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 2 bin 191'e ulaştı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise "Tünelin ucunda ışık var, uyarılara uyulursa bu mümkün" ifadesini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başta İstanbul ve büyükşehirler var! Her an başlayabilirÖnceki Haber

Başta İstanbul ve büyükşehirler var! Her...

Prof. Dr. Mehmet Doğanay “Bu hafta çok kritik” diyerek uyardı: Çözüm vatandaştaSonraki Haber

Prof. Dr. Mehmet Doğanay “Bu hafta çok k...

Yorum Yazın

LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar