murat kurum
murat kurum

Trabzonspor Beşiktaş maçında Zorbay Küçük'ten skandal karar! Karşılaşma tekrar edilir mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzonspor Beşiktaş maçında Zorbay Küçük'ten skandal karar! Karşılaşma tekrar edilir mi?
Trabzonspor ile Beşiktaş'ın 1-1 berabere kaldığı maçta hakem Zorbay Küçük'ün kullandırdığı endirekt serbest vuruş büyük tartışma yarattı.

Trabzonspor dün akşam sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçın 47. dakikasındaki pozisyon tartışmalara neden oldu. Hüseyin Türkmen'in altı pas içerisindeki geri pasını kaleci Uğurcan Çakır elle tuttu. Hakem Zorbay Küçük, atışı yanlış yerden yaptırdı. Bu pozisyon tartışmaları beberaberinde getirdi.

GOLLE SONUÇLANSAYDI KURAL HATASI OLACAKTI

Müsabakanın hakemi Zorbay Küçük, endirekt serbest vuruş kararı vermesine karşın, vuruşu yanlış yerden yaptırdı ve kimse bunun farkına varamadı. Beşiktaşlı oyuncuların vuruşunda top baraja takılırken; pozisyon golle sonuçlansaydı atış kural hatası olacaktı.  Tartışmaların yaşanmaması için Beşiktaşlı futbolcuların vuruşu, hakem Zorbay Küçük'ün koyduğu noktadan değil kale alanı çizgisinin uzun kenarından, ihlale en yakın noktadan kullanması gerekiyordu. Trabzonsporlu futbolcuların da kale çizgisinin üzerinde sıralanması lazımdı. Çünkü paralel kale alanı çizgisinin kaleye mesafesi 5.5 metre. 9.15 metre baraj mesafesi sağlanamayacağından tüm oyuncular kaleciyle birlikte kale çizgizi üçerinde sıralanmalıydılar. 

KURAL NE DİYOR?

Peki tartışmalara sebep olan pozisyon için IFAB ne diyor?

"Hücum eden takım lehine rakip kale alanı içinde verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üzerindeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktadan yapılır"

ESKİ HAKEMLER NE DEDİ?

BeIN Sports'ta üç eski hakem pozisyonu değerlendirirken, kural hatası yapıldığı görüşünü savundu.

Bülent Yıldırım: Kuralların mantığı hücum takımına en azından vuruş şansı versin. Oyuncular, kale içine dizilmiş olsa bile bari kale alanı ön çizgisinden bu vuruş yapılsın. Topu oraya koyduğunda 'eyvah' dedim. Futbol kamuoyunu sahada yaşamadığı için bilmeyebilir. Ancak hakem ailesi içerisinde ilk gün öğrenilen kurallardan bir tanesidir. Kabul edilebilir bir yanı yok. Net bir kural hatası. Kitapta tarifi olan kuralın aksine bir uygulama.

Deniz Çoban: Vurdu gol oldu. Kural hatası. VAR hakemi ne diyor? Kural hatası olabilecek bir durumda hemen müdahele edecek. Erkan Engin (Karşılaşmanın VAR Hakemi) 'Topu nereye koydurdun' demiyor ki. 2.5 dakika sürdü pozisyon. VAR odasında kural kitapçığı da var. Açıp baksaydı. Önce Beşiktaş'ın itiraz etmesi ve maçın tekrarını talep etmesi lazım. Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'ndan (MHK) görüş isteyecek. MHK hakemden rapor isteyecek. MHK görüşünü bildirecek. TFF yönetim kurulu toplanacak. Görüşten bağımsız tam aksi bir karar da verebilir. Beşiktaş itiraz eder süreç işlerse TFF Yönetim Kurulu karar verir.

Lale Orta: Donk pozisyonunda Kasımpaşa-Beşiktaş maçıydı. MHK ayrı görüş bildirmesine karşın TFF tekrarına karar vermişti.

Deniz Çoban: İlk başta Beşiktaş'ın itiraz edip etmemesi önemli. Beşiktaş itirat ederse normalde TFF'nin kararına bağlı. TFF yönetim kurulu yerinde olsam bu maçın sonucu etkileyebilecek bir pozisyon da olabilir. Ön çizgiden kullanıldığında gol alabilir. Yandan bunu öldürebilirsiniz. Kural hatası denilince tekrarını isterim.

Bülent Yıldırım: Çarşamba 12'ye kadar kulüplerden birinin başvurusu olursa değerlendirilir. Önce MHK ardından TFF, ilgili kulüp başvuruda bulunursa masaya yatırılır. Orada nasıl rapor verilir. Ancak bu bir kural hatasıdır.

Deniz Çoban: Her kural hatası maçın tekrarını gerektirmez. Kural hatasının maçın gidişatını etkilemesi lazım. Buna TFF yönetim kurulu üyeleri her biri kendi hür iradeleriyle karar verecekler. Ama benim fikrimi sorarsanız maçın gidişatını önemli ölçüde etkileyecek bir hata değildir. Ön çizgiye topu koyduğunuzda yüzde yüz gol olacak diyemezsiniz. Evet gol ihtimali artacaktı ancak yüzde yüz gol olacaktı diyemezsiniz. Olmayacaktı da diyemezsiniz. Maçın gidişatını yüzde yüz etkilemiştir diyemezsiniz. Bana göre tekrar kararı hatalı olur. Ama bir başkasının bunda etkilemiştir demesini de yadırgamam.

Ahmet Çakar isyan etti: Maçta kural hatası yapıldı, bu hakeme 1 yıl ceza verilir

Ahmet Çakar isyan etti: Maçta kural hatası yapıldı, bu hakeme 1 yıl ceza verilir

Son dakika haberleri... Süper Lig'in 31.haftasında oynanan Trabzonspor- Beşiktaş maçında kural hatası yapıldığı iddiası gündemi salladı. Eski hakem Ahmet Çakar, Zorbay Küçük'e tepki gösterdi.

Eski hakem Ahmet Çakar, dün akşam oynanan Trabzonspor- Beşiktaş maçında kural hatası yapıldığını itiraf etti.

Mücadeleyi yöneten Zorbay Küçük'e tepki gösteren Çakar, "Türkiye'nin en büyük maçında hakem net bir kural hatası yaptı. Rakip kale sahası içinde bir çift vuruş olursa bu vuruş kural gereği ön çizgi üzerinden yapılır. Zorbay yan çizgi üzerinden yaptırarak açık bir kural hatası yapmıştır." ifadelerini kullandı.

AHMET ÇAKAR: BU HAKEME 1 YIL CEZA VERİLİR

Merkez Hakem Kurulu'na sert eleştirilerde bulunan Ahmet Çakar, "Vasıfsız adamlar. 13 hakemi yediniz, kalanlar kural hatası yaparak maçların içine ediyor. MHK, çok bilmişler. Bakın FIFA talimatı. Federasyonun da sitesinde duruyor. Bağlayıcı bir kural. Tıpkı penaltının, penaltı noktası üzerinden atılması zorunluluğu gibi..." dedi.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK 2022 Mart ayı enflasyonunu açıkladıÖnceki Haber

TÜİK 2022 Mart ayı enflasyonunu açıkladı

Yavuz Ağıralioğlu: FETÖ, PKK zil takıp oynuyorSonraki Haber

Yavuz Ağıralioğlu: FETÖ, PKK zil takıp o...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar