Teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li vekil için 'dokunulmazlığı kaldırılsın' çağrısı: TBMM terörist hücresi değil!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li vekil için 'dokunulmazlığı kaldırılsın' çağrısı: TBMM terörist hücresi değil!
PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) terörist hücresi değildir, olmamalıdır." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) terörist hücresi değildir, olmamalıdır. O HDP’li kadın vekilin bir terör elebaşıyla çekilmiş samimi fotoğrafları HDP-PKK bağlantısını ortaya koyan binlerce belgeden sadece bir tanesidir” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti.

"TBMM terörist hücresi değildir"

Akçay, günlerini kutladığı gazetecilerin sorularını da cevapladı. Akçay, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in bir teröristle fotoğrafının ortaya çıkmasına ilişkin, “Halkların Demokratik Partisi (HDP) ekseninde gündeme gelen bir siyasi partinin veya mensubunun veya vekilinin herhangi bir terör örgütüyle doğrudan veya dolaylı, organik veya çeşitli örtülü şekillerde terör örgütü mensubu olması, herhangi bir bağlantısının olması hiçbir demokratik hukuk devletinde kabullenilemez bir durumdur. Ne acıdır ki dünyadaki tek örnek Türkiye’de yaşanmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) terörist hücresi değildir, olmamalıdır. O HDP’li kadın vekilin bir terör elebaşıyla çekilmiş samimi fotoğrafları HDP-PKK bağlantısını ortaya koyan binlerce belgeden sadece bir tanesidir. Tescillenmenin ötesinde HDP Grup Başkanvekili yine Fransa’da öldürülen Sakine Cansız’ı TBMM’de basın açıklamasıyla anıyor, önünde saygıyla eğildiğini ifade ediyor. TBMM adeta sanki bir terör örgütünün faaliyet gösterdiği ve bu anayasal, yasal her türlü hakkı istismar eden bir duruma gelmiştir” dedi.

"Dokunulmazlığının kaldırılması gerekir"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da açıklaması olduğunu hatırlatan Akçay, “Derhal dokunulmazlığının kaldırılması gerekir. Bekleyen dokunulmazlık fezlekeleri de tahammül edilemez hale gelmiştir. Bunlar da kaldırılarak, yargıya götürülmesi ve yargı kararı neticesinde bu teröristlerin vekilliklerinin kaldırılması gerekir. Buna millet olarak tahammülümüz kalmamıştır. Bu siyaseti, demokrasiyi kirleten bir zillet halidir. Türkiye daha fazla bu zillete katlanamaz. Hangi partiye mensup olursa olsun dokunulmazlık dosyalarının bir an evvel görüşülüp karara bağlanması gerekir. Her türlü terörist söylemler yapılacak, ondan sona vekil şehidin yakınlarına küfür edecek. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bu demokrasimizi, hukukumuzu ve TBMM’yi son derece kirleten bir durumdur, tahammül edilemez” ifadelerini kullandı.

Erken seçim açıklaması

CHP’nin erken seçim söylemlerine ilişkin de Akçay, “Kendilerinin de bir seçim hazırlıkları yok. Kuru kuruya muhalefet edeceğim demek seçim çalışması değildir. Adayını ortaya çıkarması gerekir, programını, ne yapıp yapmayacaklarını ortaya koyması gerekir. Bunlar ittifaklarından bile utanıp sıkılan garip bir ittifak. Oysa Cumhur İttifakı açık, şeffaf, kapsamı belli olan, millet huzurunda faaliyetini yürüten bir ittifak. Gizli kapılar arkasında ne bir pazarlığımız söz konusu. Her şey net bir şekilde millet huzurunda yürütülüyor. Ama maalesef CHP, HDP, İP gibi diğer partiler de ittifaklarını açık açık söyleyemiyorlar. O zaman millet sizin neyinize güvenecek. O bakımdan yine seçime en hazır ittifak Cumhur İttifakı; MHP ve AK Parti en hazır iki parti. Sadece zihin bulanıklığı yapabilir miyiz, istikrarsızlık görüntüsü yapabilir miyiz gayreti içindeler. Kurumlara güya kendince baskı yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
9 milletvekiline "dokunulmazlık" şokuÖnceki Haber

9 milletvekiline "dokunulmazlık" şoku

TBMM'de skandal sözler! HDP'li vekil teröristleri böyle andı: Önlerinde saygıyla eğiliyorumSonraki Haber

TBMM'de skandal sözler! HDP'li vekil ter...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar