murat kurum
murat kurum

Tek fabrika kurulmadı diyen CHP’ye Varank’tan net cevap: Sizin görmezden geldiğiniz fabrikalar sayesinde ihracat rekorları kırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tek fabrika kurulmadı diyen CHP’ye Varank’tan net cevap: Sizin görmezden geldiğiniz fabrikalar sayesinde ihracat rekorları kırılıyor
Bakan Varank, TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın yönettiği oturumda, bakanlığının çalışmalarını ve projelerini anlattı. Varank, 18 senede tek fabrika kurulmadığını iddia eden muhalefete, “El insaf diyorum. Rakamlar gün gibi ortada. Sadece ocak-kasım döneminde organize sanayi bölgelerinde 851 yeni fabrika üretime başladı. 13 bin 546 imalat sanayi tesisi sanayi sicile kaydolarak üretime geçti. Sanayi bölgelerinde 4 bin 69 tesisin inşaatı devam ediyor. Burada konuşan muhalefet milletvekillerinin ısrarla görmek istemedikleri bu işte” sözleriyle cevap verdi. Varank, sizin görmezden geldiğiniz fabrikalar sayesinde bu ülkede ihracat rekorları kırılıyor” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçesinin görüşmeleri için genel kurulda konuşurken, muhalefet parti vekillerinin sık sık sataşıp sözünü kesmesi üzerine tepki göstererek, "Demokrasi önce dinlemeyi öğrenmekten geçer" dedi.
Bakan Varank, TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın yönettiği oturumda, bakanlığının çalışmalarını ve projelerini anlattı. Varank, Adıyaman ve Tekirdağ'da kurulacak olan iki aşı tesisinden bahsederken, muhalefet tarafından sık sık sataşma nedeniyle sözü kesildi. TBMM Başkanvekili Adan tarafından ek süre alan Varank, sözü yine kesilince, "Demokrasi önce dinlemeyi öğrenmekten geçer" dedi.

Varank, 18 senede tek fabrika kurulmadığını iddia eden muhalefete, "El insaf diyorum. Rakamlar gün gibi ortada. Sadece ocak-kasım döneminde organize sanayi bölgelerinde 851 yeni fabrika üretime başladı. 13 bin 546 imalat sanayi tesisi sanayi sicile kaydolarak üretime geçti. Sanayi bölgelerinde 4 bin 69 tesisin inşaatı devam ediyor. Burada konuşan muhalefet milletvekillerinin ısrarla görmek istemedikleri bu işte" sözleriyle cevap verdi. Varank, sizin görmezden geldiğiniz fabrikalar sayesinde bu ülkede ihracat rekorları kırılıyor" dedi.



YAPTIKLARIMIZI ANLATMAYA KALKSAK TERABAYTLAR YETMEZ
Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2021 Yılı Bütçe görüşmelerinde söz alan Varank, CHP Grubu adına söz alan Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın, CHP'nin Türkiye'de yaptığı hizmetlerin üzerinde yazılı olduğunu dile getirdiği kağıt ruloyu kürsüden atmasına değinerek, "Ben hemşehrimin yaptığı gibi büyük puntolarla bol boşluklarla yazılmış kağıt rulolar fırlatmayacağım. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla 18 yıldır yaptıklarımızı anlatmaya kalksak buna terabaytlar, veri merkezleri yetmez. Hemşehrime önerim bir an önce kendini güncellesin. Ben size Nuri Killigillerden, Nuri Demirağlardan CHP'nin kapattığı fabrikalardan, baltaladığı projelerden bahsetmeyeceğim. Zaten bahsetmeye kalksam kağıt kalem yetmez" diye konuştu.

KENDİLERİNİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRENLER VAR
TOGG'un tersine beyin göçünü de teşvik ettiğini kaydeden Varank, "Küresel tecrübesi olan genç mühendislerimiz yurtdışındaki işlerini bırakıp Türkiye'nin Otomobili için vatanlarına döndüler. Ne yazık ki bu gayret ve özveriyi hiçe sayıp projeye kulp takmak için kendilerini komik duruma düşürenler var. TOGG'un şu parçası buradan alınıyormuş, bu parçası şuradan alınıyormuş diyerek cehaletlerini sergiliyorlar. Fikri mülkiyet hakkı nedir diye sorsanız, bunlar onu dahi bilmez" değerlendirmesinde bulundu.



BUNLAR ÜRETİM CAHİLİ
Mercedes'in kamyonlarında kullandığı bir elektronik kontrol ünitesini kürsüden gösteren Varank, ürünün Kocaeli bir firma tarafından üretilerek Mercedes'e satıldığını anlattı. Varank, " Bunun gibi yüzlerce farklı Türk ürünü global otomotiv fabrikaları tarafından kullanılıyor. Peki siz başka ülkelerde buna benzer bir tartışma yaşandığını gördünüz mü? Mesela Alman parlamentosunda çıkıp 'Mercedes yerli ve milli değil, bu nasıl Alman markası' dediklerine hiç şahit oldunuz mu? Elbette hayır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir tavra şahit olamazsınız. Ama Türkiye'de muhalefetten her gün bunu dinlersin. Çünkü bunlar üretim cahili" ifadelerini kullandı.

AZERİ KARDEŞLERİMİZİ KORUDUĞU İÇİN Mİ SİHA'LARDAN RAHATSIZSINIZ?
HDP'li vekil Garo Paylan'ın SİHA eleştirisine de yanıt veren Varank şunları söyledi: "ABD'de Almanya'da aşı üretiliyormuş, Türkiye'de tank tüfek, İHA ,SİHA üretiliyormuş. Emperyalist Batı hayranlığı gözünü öyle bürümüş ki, örnek verdiği ülkelerin dünyanın en büyük silah endüstrisine sahip olduğunun dahi farkında değil. Çıkıp Almanya niye tank üretiyor, Amerika niye SİHA üretiyor diye soruyor musunuz? Ama mevzubahis Türk SİHA'ları olunca aniden antimilitarist kesiliyorsunuz, sosyalistliğiniz aklınıza mı geliyor? Dağlık Karabağ'da 30 yıllık işgale son verdiği, Azeri kardeşlerimizi koruduğu için mi SİHA'lardan rahatsızsınız? Sınırımızda kurulmak istenen terör koridorundaki teröristlere bomba yağdırdığı için mi SİHA'lardan rahatsızsınız? Bayrağımızı gökyüzünde gururla dalgalandırdığı için mi SİHA'lardan rahatsızsınız? Öyle ise rahatsız olmaya devam edebilirsiniz?

MİLLETİMİZ GÖRÜYOR
Varank, önlerindeki sıralara vurarak kendisini protesto eden CHP ve HDP'li milletvekillerine "Devletimizin bütçesinden bu sıralar için milyarlar harcandı. Milletimiz bu sıralara nasıl tahribat yaptığınızı izliyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Mustafa Varank'tan HDP'li Garo Paylan'a SİHA kapağı!Önceki Haber

Bakan Mustafa Varank'tan HDP'li Garo Pay...

CHP'li başkan yardımcısının tacizini anlattı: Eşi uyurken taciz ettiSonraki Haber

CHP'li başkan yardımcısının tacizini anl...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar