Sözleşme iptalleri başladı! Mansur Yavaş'tan yeni kıyım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan AK Partili Sinan Burhan, CHP'li Yavaş'ın BUGSAŞ, ANFA ve Belpa'da işçilerin sözleşmelerini hukuksuzca feshettiğini söyledi.

Meclis Üyesi Sinan Burhan'dan “İşçi çıkarabiliriz” diyen Yavaş'a tepki - SİYASET Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, CHP'li Mansur Yavaş'ın hukuksuz iş sözleşmesi feshi ile yeniden işçi kıyımına başladığını söyledi.

"Niçin işçinin maaşı ile oynuyoruz? Niçin Belpa'da, BUGSAŞ'da, ANFA'da sözleşme iptalleri oldu?" diye soran Burhan, "İşçiler beni arayıp, 'Ben ev kiramı, servis ücretlerini, çocuğumun okul parasını nasıl öedeyeceğim?' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın seçimler öncesi sözlerini hatırlattı

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçimler öncesi verdiği sözleri hatırlatan Sinan Burhan, "Şu anda 30 bin işçi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde diken üstünde. Emek ve alınteri kutsaldır. Sayın Mansur Yavaş bey seçimden önce sürekli, 'Ehliyet, adalet, liyakata ön vereceğiz. Biz rozetsiz başkan olacağız. Torpil olmayacak.' dedi. ASKİ'de 142 kişi görevde yükselme sınavına girdi. Bu arkadaşlarımızdan 70'e yakınının puanı düşürüldü. 40 kadar arkadaşımızın da puanı yükseltildi. Yazılıda yüksek alanların puanların düşürülmüş. Düşük alanların puanı da yükseltilmiş." dedi.

'Böyle bir adalet nerede var?'

Burhan, sözlerine şöyle devam etti:

Sayın Yavaş zaman zaman konuşmalarında diyor ki, "Ben mega proje yapmasam da adaleti sağlayacağım. Dürüst yönetim ortaya koyacağım.' Sonuca baktığımız zaman ne adalet ne ehliyet ne de liayakat var. Ortada partizanca bir yönetim var.

Belediyeye 5 bine yakın işçi alındığı ifade ediliyor. Bu referasnların İYİ Parti ve CHP kadrolarından olduüğu ifade ediliyor. Denilebilir ki 'O arkadaşlar işe girmesin mi?' Elbette girsin. Ama şunu diyemesiniz: Evi camdan olanlar taş atmayacaklar. 'Hükümet torpil yapıyor. Biz bunları yapmayacağız' diyerek Ankaralıdan oy istiyorsunuz. 'Rozetsiz başkan olacağız' diyorsunuz. Böyle bir adalet nerede var?

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Aileleri Derneği ''HDP’yi kapatmak için daha ne bekliyorsunuz''Önceki Haber

Şehit Aileleri Derneği ''HDP’yi kapatmak...

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 185 gözaltı kararı verildiSonraki Haber

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 185 gö...

Yorum Yazın

Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar