PYD/PKK Suriye'nin kuzeydoğusunda Hristiyanları kaçırıyor! .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PYD/PKK Suriye'nin kuzeydoğusunda Hristiyanları kaçırıyor! .
İnsanların kanını emen ve binlerce insanı hunharca katleden terör örgütü PYD/PKK'nın yeni zorbalığı ortaya çıktı. Örgüt Suriye'nin kuzeydoğusunda Süryanileri kaçırdığı ve bazılarını zorla silah altına aldığı bildirildi..

PYD/PKK' SYRİA ile ilgili görsel sonucu

 

Dünya Süryani Konseyi'nin internet sitesindeki açıklamaya göre, terör örgütü PYD/PKK'nın "asayiş" adı altında oluşturduğu sözde polis teşkilatının Suriye'nin kuzeydoğusunda Hristiyanlara yönelik tehditlerine devam ettiği belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklar, her geçen gün PYD/PKK'nın daha fazla tehdidine maruz kaldıklarını ifade ederek, 19 Ocak'ta 7 Hristiyan, 4 Ermeni ve 3 Süryani'nin (Arami) kaçırıldığını bildirdi.

Yoğun müzakerelerin ardından Kamışlı'daki dükkanından kaçırılan 20 yaşındaki Saliba A.'nın dışındaki kişilerin serbest bırakıldığı belirtildi.

Saliba A'nın akıbetinin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmayan kaynaklar, ilk olarak Kamışlı yakınlarında terör örgütü PYD/PKK'ya ait askeri bir merkezin bulunduğu Kebek'te tutulan Saliba A'nın da diğer Hristiyanlar gibi Afrin'de cepheye gönderilmiş olabileceğine işaret ediyor.

Gelişmeleri yakından takip eden ve ismini açıklamak istemeyen gencin arkadaşı da "Her gün bize Saliba'nın yakında serbest bırakılacağını söylüyorlardı. 10 günün sonunda, artık onların boş sözlerine inanmayı bıraktık. Saliba'nın durumuyla ilgili endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Adı açıklanmayan müzakerecilerden biri de "Asayiş bize kaçırılanların 'ye verildiğini söyledi. Fakat, YPG de konuyla ilgili asayişle irtibata geçin dedi. Bizimle oyun oynuyorlar. İçimize korku tohumları ekiyorlar. Memleketimizden vazgeçmemizi istiyorlar, böylece daha fazla malımızı toprağımızı alabilirler." dedi.

YAKIN ZAMANDA 2 SÜRYANİ DAHA KAÇIRILDI

Kamışlı'da yaşayan ve 19 yaşında oldukları belirtilen Isho Hanna ve Elias Hanna'nın da Haseke'deki üniversitelerine giderken asayiş tarafından kaçırıldığı belirtildi. Bu iki kişiden de haber alınamadığı bildirildi.

Süryaniler, askeri eğitimleri olmayan gençlerin sokaktan, okuldan ya da dükkanlarından kaçırıldığını ve bu kişilerin zorla PYD/PKK tarafından terör örgütüne katıldığını belirtiyor.

Başka bir kaynak da kendilerini bölgenin yeni yöneticisi olarak gören terör örgütü üyelerinin, gençleri zorla çatışma bölgelerine göndermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Dünya Süryani Konseyi Başkanı Johny Messo, yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD/PKK'ın yaptıklarını kınayarak, "Bizim insanımız, adam kaçırma, tehdit ve baskı gibi insan hakları ihlallerinin her türlüsünü bize bildiriyor. Bu ihlaller son bulmalı. YPG'den Süryanilere saygı göstermelerini talep ediyoruz. ABD'ye bu önemli mesajı YPG'ye iletmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye'de 2011'e kadar, Hristiyanlar Suriye nüfusunun yüzde 10'unu oluşturuyordu. Yüz binlerce Süryani 2011'den bu yana topraklarını terk etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afrin Operasyonunun 13. Gününde TSK'dan Açıklama: 790 Terörist Etkisiz Hale GetirildiÖnceki Haber

Afrin Operasyonunun 13. Gününde TSK'dan...

Müge Anlı’da bir ilk! Okuma yazma seferberliği başlattıSonraki Haber

Müge Anlı’da bir ilk! Okuma yazma seferb...

Yorum Yazın

Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar