PKK uyuşturucu sevkiyatını Belçika'dan yapıyor .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PKK uyuşturucu sevkiyatını Belçika'dan yapıyor .
Belçika'daki bir PKK şebekesinin, Avrupa'nın yarısına uyuşturucu sattığı ve elde edilen milyonlarca avroyu da terör örgütüne aktardığı ortaya çıktı..

PKK uyuşturucu sevkiyatını Belçikadan yapıyor

 

 haber ajansı Belga'ya göre, Avusturya ve Belçika'da düzenlenen operasyonlarla 'nın Avrupa'daki uyuşturucu ağlarından biri çökertildi.

Merkezi Flaman Bölgesi'ndeki Hasselt kenti olan şebekenin, uyuşturucuları Avrupa'ya, Belçika'nın Anvers ve Hollanda'nın Rotterdam limanlarından soktuğu tespit edildi.

Limanlardan alınan uyuşturucuları Hasselt'teki bir evde 5'er kiloluk paketlere bölerek arabaların gizli bölmelerine yerleştiren şebeke üyeleri, bunları Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda ve İsviçre dahil Avrupa'nın yarısında piyasa soktu.

 

EVE BASKIN DÜZENLENDİ!
Soruşturma kapsamında yapılan ve tarihi açıklanmayan bir baskında Hasselt'teki evde, 30 kilo kokain, 12 kilo eroin ve çok sayıda sentetik uyuşturucu hap, silah ve 800 bin avro para ele geçirildi.

Avusturya'da 4 kişi toplam 21,5 yıl hapse mahkum edilirken, kaçan beşinci kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Belçika'da ise aralarında ismi açıklanmayan şebekenin lideri dahil 10 kişi gözaltına alındı.

 

PKK'YA MİLYONLARCA AVRO GİTTİ!
Flamanca yayın yapan Het Belang van Limburg gazetesinin haberinde ise şebekenin sadece eroinden yılda milyonlarca avro elde ettiği ve bunu terör örgütü PKK'ya aktardığının öngörüldüğü belirtildi.

 

BELÇİKA'DAKİ PKK FAALİYETLERİ
Belçika, yasaklı olmasına rağmen PKK'nın Avrupa'da pek çok faaliyet gösterdiği ülkelerin başında geliyor. Aralarında sözde liderlerinin de olduğu yüzlerce PKK mensubunun yaşadığı Belçika'da terör örgütünün 2014 yılında bir kamp kurduğu ortaya çıkmıştı.

Terör örgütüne ait TV kanalların da yayın yaptığı Belçika, geçen sene bölücü örgütün sözde liderleri dahil 36 kişinin yargılanmasına ilişkin davadan, "PKK'nın terör örgütü olmadığı" yönünde karar çıkmasıyla gündeme gelmişti. Daha sonra federal savcının itirazı üzerine, konu yeniden ele alınmaya başlanmıştı. Yine, PKK mensuplarına başkent Brüksel'de çadır açma izni verilmesi Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

 

PKK TERÖR ESTİRİYOR!
Avrupa polis teşkilatı Europol'un AB Terörizm Durumu ve Trendi 2017 Raporu'nda, terör örgütü PKK'nın geçen sene Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde Türk kurumlarını, kültür merkezlerini ve mülkleri hedef alan bir dizi saldırı gerçekleştirdiği, zorla bağış toplama, propaganda ve örgüte üye kazandırma faaliyetlerine devam ettiği, İsviçre'de Alp Dağları eteklerindeki bölgelerde kamp kurduğu belirtilmişti.

Belçika dahil çoğu Avrupa ülkesini PKK'yla mücadelede yeterli iş birliği yapmamakla eleştiren Türkiye, örgütün Avrupa'daki uyuşturucu kaçakçılığındaki rolüne vurgu yapıyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör örgütü PKK'ya ağustosta da ağır darbe .Önceki Haber

Terör örgütü PKK'ya ağustosta da ağır da...

YPG'den vazgeçemediler .Sonraki Haber

YPG'den vazgeçemediler .

Yorum Yazın

Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar