Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Zeytinburnu'nda STK Buluşması'na katılan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat, mahalle mahalle İstanbul'un sorunlarını bildiklerini aktardı. Kurum, Çalışmalarımıza hiç boşluk vermeden devam ediyoruz" mesajı verdi.

Yerel seçim heyecanı artarak devam ediyor...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Murat Kurum, Zeytinburnu'ndaki STK Buluşması programına katıldı.

Burada konuşma gerçekleştiren Kurum, İstanbul'un ve Zeytinburnu'nun sorunlarına dikkat çekti.

"İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz"

Kurum, İstanbul'un ilçe ilçe değil mahalle mahalle sorunlarını bildiklerini kaydederken müjdeler için hazır olun mesajı verdi.

"Vatandaşlarımızın ne sorunu varsa analiz ediyoruz"

Murat Kurum mesajında şunları söyledi:

Genel seçimlerden bu yana hep sahadayız. İstanbulumuzun tüm ilçelerinde vatandaşlarımızı, muhtarlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı dinliyoruz. Vatandaşlarımızın ne sorunu varsa analiz ediyoruz, bilim insanlarımızla yapmış olduğumuz çalışmaları değerlendiriyoruz. Emin olun ilçe ilçe değil, mahalle mahalle İstanbul’un sorunlarını çıkarttık. Çalışmalarımıza hiç boşluk vermeden hızlı bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah müjdelerimiz milletimizle paylaşacağız.

Muhtarlarla mesai arkadaşı olacaklarını belirten Kurum, "Bizim yönetimimizde, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın başı asla ve asla öne eğilmeyecek. Büyükşehir belediyesi hizmet yapmamış, hizmet gecikmiş, muhtarımız söylemiş ama ilgilenen olmamış. Böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. İstanbul'u sizlerle birlikte yöneteceğiz." diye konuştu.

"Yeni bir eser maratonuna başladık"

İstanbul'da yapacağı çalışmaları anlatan Kurum, "Şimdi yeni bir heyecanımız var. Yeni bir eser maratonuna başladık. Karşımızda fetret döneminden, yükseliş dönemine geçmek için çırpınan bir İstanbul var. Hak ettiği eserleri isteyen İstanbullular var. Biz inşallah bunun için çok çalışacağız. Hiç kimsenin mağdur olmadığı bir İstanbul için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Yeniden yükseliş dönemini hep birlikte başlatacağız"

Kurum, şunları kaydetti:

Bize rakibimizle ilgili soru soruyorlar. Biz de diyoruz ki bizim bu seçimde rakibimiz belli. Bizim rakibimiz İstanbul'a karşı ilgisizlik. Bizim rakibimiz ihmalkarlık, bizim rakibimiz algı belediyeciliği, bizim rakibimiz İstanbul'da oluşan karmaşa ve sistemsizlik. Bizim rakibimiz, İstanbul halkına söz verip de sözünde durmayanlar, İstanbul'umuzu bu güzel kutlu şehrimizi duraklama dönemine sokanlar. İnşallah 31 Mart akşamı İstanbul'da duraklama dönemi bitecek, yeniden diriliş, yeniden yükseliş dönemini hep birlikte başlatacağız.

"Afetlere dirençli, risksiz bir İstanbul müjdeliyoruz"

Yakında İstanbul'la ilgili projelerini açıklayacaklarının altını çizen Kurum, şunları kaydetti:

Beş yıl fetret dönemine girmiş, beş yıl duraklamış hiçbir iş yapılmamış, üretilmemiş, algı ve reklam peşinde koşulmuş. Peki biz neyi vaat ediyoruz? İstanbul'da öncelikle kapsamlı bir belediyecilik reformu vadediyoruz, topyekün bir değişim vadediyoruz, güçlü bir vizyon vaat ediyoruz. Afetlere dirençli, risksiz bir İstanbul müjdeliyoruz. Yağmurda, çamurda, karda uğraştıran değil, ulaştıran bir İstanbul müjdeliyoruz. Eşitlikçi, adaletli bir yönetim müjdeliyoruz. Sadece geçici sosyal destek veren değil, kalıcı destekler veren bir belediyecilik vadediyoruz.

Kurum, seçimi kazandıklarında liyakate önem vereceklerini dile getirerek, "Mevcut yönetim tarafından haksızca ekmeği elinden alınmış İBB'de çalışan kardeşlerimizi işe alacağız. O kardeşlerimiz işe dönecek. Ekmeğini yeniden Büyükşehir Belediyesinden kazanacak ama biz onların yaptığı gibi hiç kimseyi haksız yere ekmeğinden etmeyeceğiz." diye konuştu.

Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Merkezi'ni deprem riski sebebiyle yıktıklarını anlatan Kurum, hızlı bir şekilde projelendirip inşaata başladıklarını ancak İBB'nin yeşil alan mülkiyeti bahanesiyle inşaatı mühürlemeye kalktığını ve inşaata 7 gün 24 saat esaslı çalışmalarla devam ettiklerini anlattı.

"Ne kadar dönüşüm yaptıysak engellemek için elimizden gelen her şeyi yaptınız"

Kurum, konuşmasını şöyle tamamladı:

Hani diyorlar ya engelleniyoruz. Yahu hep öyle diyorsunuz ama nerede engellendiğinizi bir söyleyemediniz. Asıl engelleyen sizsiniz. Zeytinburnu'nda ne kadar dönüşüm yaptıysak engellemek için elimizden gelen her şeyi yaptınız. İşte Abdi İpekçi, kentsel dönüşüm projelerimiz, işte Zeytinburnu Meydanı. Bir tane dönüşüm projemizde ranttan bahsedebilir misiniz? Zeytinburnu merkezde, meydanda oturan kardeşlerim orada huzurla, güvenle oturuyor. Bir tane rantsal dönüşüm projesi gösterebilir misiniz? Gösteremezsiniz. Çünkü yapmadık.

Kuram'a program sonunda Kazak Türkleri Vakfı tarafından kaftan ve kalpak hediye edildi.

 

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı OKAN ERTORUN KİMDİRÖnceki Haber

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı OKA...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT'in Mossad operasyonuyla ilgili konuştu: Cevabımız çok net verildiSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT'in Mossad ope...

Yorum Yazın

Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar