Muharrem İnce: CHP Atatürk'ün partisi değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'den istifa ederek kendi partisini kuran Muharrem İnce, eski partisinin kimliğine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet TV Haber'de Anadolu Soruyor programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İnce, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, KonTv Haber Müdürü Çetin Altan ve Karabük BRTV televizyonu genel yayın yönetmeni Mehmet Çetinkaya'nın da sorularını yanıtladı.

Muharrem İnce: CHP Atatürk ün partisi değil #2

"CHP Ataürk'ün partisi değil"

CHP'yi Atatürk'ün kurduğunu ancak şu anki partinin Atatürk'ün partisi olmadığını belirten İnce, "Bu partide Mustafa Kemal Atatürk'ün adını ağzına alamayanlar var. Birileri çıkıp ben Atatürk'ün askeri değilim, yoldaşıyım diyor. Sen kimsin Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk ile mi savaştın? Sen onun yoldaşı, arkadaşı değilsin. Olsan olsan askeri olursun." dedi.

"Aday bulamazlarsa buradayım"

"Millet İttifakı adaylık teklif ederse ne cevap verirsiniz?" sorusuna İnce, "Olmayacak duaya amin demem ancak aday bulamazlarsa buradayım." diye konuştu.

"Millet İttifakı kukla bir cumhurbaşkanı adayı arıyor." diyen İnce, “Bir aday bulacaksınız. O aday seçimi kazanacak. Ama altısının emrinden çıkmayacak. Yani cumhurbaşkanı seçilecek bir kişi sonra altı genel başkanın emrine girecek. Buna inanan saftır. Böyle bir şey olmaz." ifadelerini kullandı.

Hükümete sınır ötesinde destek

İnce, ayrıca hükümetin Suriye'ye yönelik sınır ötesi harekatına destek vereceklerini belirterek "Bir gece ansızın gelebiliriz." dedi.

Mavi Vatan ve Yunanistan'la yaşanan sorunlarla ilgili de konuşan İnce, "Hükümetin Mavi Vatan tezini destekliyoruz. Antalya'nın ve Akdeniz'in güvenliği Mavi Vatan'ı gerçekleştirmeye bağlıdır" dedi.

Babacan'a Kemal Derviş göndermesi

Millet İttifakı'nın kurtarıcılardan kurtarılması gerektiğini belirten İnce, "Ey Babacan sen bu hükmet içinde değil miydin? Bu Hükümetin günahları Erdoğan'a başarı sana mı kalacak?  Devlet Planlama Teşkilatı kapatıldı. Neden çıkıp itiraz etmedin? Neden imzaladın? Kemal Derviş'ten sonra sen de mi kurtarıcısın? Biz kişilere değil ilkelere bakarız." diye konuştu.

 

Muharrem İnce: CHP Atatürk ün partisi değil #1

 

 

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Yunan parlamenterlere ayarÖnceki Haber

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Yun...

Polise yumruk atan vekil hakkında 80 fezleke var! Suç dosyası kabarık!Sonraki Haber

Polise yumruk atan vekil hakkında 80 fez...

Yorum Yazın

Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar