Metrobüs turnikesinin önünde bekliyorlar! Aylık kazançları 5 bin lira

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metrobüs turnikesinin önünde bekliyorlar! Aylık kazançları 5 bin lira
Su satan, şarkı söyleyen derken, son zamanlarda turnikelerin önünde kart basanlar ortaya çıktı. Aylık 5 bin lira kazanan bile var.

turnikelerin önünde kart basanlar ile ilgili görsel sonucu

 

Günde 13 milyon insanın yolculuk ettiği 'da toplu taşıma durakları girişimcilerin kazanç kapısı olmaya devam ediyor. Su satıp evine ekmek götürenini mi ararsınız, sazına sözüne güvenip sanatını sergileyerek, gelir elde edenini mi? Şimdilerde bu girişimcilerin arasına geçimini 'den sağlayanlar da eklenmiş durumda. Nasıl mı para kazanıyorlar? Toplu taşıma duraklarında bekleyip, Akbil'i ya da İstanbulkart bakiyesi bitenlerin imdadına yetişerek.

 

KİŞİ BAŞI 1 LİRA FARK

Bileti olmayan yolcu veya turistler için Akbil basıyor, kişi başı 70 kuruş ila 1 lira arasında değişen tutarlarda fark alıyorlar. Tıpkı eski dönemlerdeki otobüs muavinleri gibi çalışan bu kişilerin her birinin elinde en az bakiyesi 100 lirayla doldurulmuş kartlar var. Son dönemde birçok metro ve  istasyonunda daha sık görülüyorlar. İşin piyasası âdeta yeni bir sektör doğurmuş. Fiyatları öğrenmek için birkaç kişiye soruyoruz. 33 duraklık geçiş tarifesi 3,60 lira olan metrobüs için 4,50 lira ücret alıyorlar. Yenibosna civarında 2 yılı aşkın süredir bu işi yaptığını anlatan Ahmet Ö. vatandaşların sıkça kullandığı metro ve metrobüs gişelerinin yüksek oranlarda kâr etmek için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çekiyor.

 

PARAYI GÖRÜNCE MESLEK EDİNDİM

Ahmet Ö. günlük harçlığını çıkartmak için başladığı bu işi yüksek getirisi olduğunu görünce meslek edinmiş. Özellikle sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluktan faydalandıklarını anlatan Ahmet Ö. "Vatandaş işe gidip gelirken, hep bir koşuşturmaca içerisinde. Bakiyesi bitmişse geri dönüp doldurmakla uğraşmıyor. Biz de buradaki boşluğu değerlendiriyoruz" diyor. Aylık kazancını sorunca, 5 bin liraya yakın olduğu cevabını alıyoruz. Konuyu kayıt dışılığa getiriyoruz. Ahmet Ö. "Alan razı satan razı kardeşim" diyor ve ekliyor: Otobüste bakiyen yetersiz olunca 'Fazla Akbil'i olan var mı' diye sormuyor musun?


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kandil’i panik sardıÖnceki Haber

Kandil’i panik sardı

Yılmaz Özdil'e sert çıkıştı: Salla gitsin, tatmin olurlar!Sonraki Haber

Yılmaz Özdil'e sert çıkıştı: Salla gitsi...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar