Mahmur'a operasyon geliyor! Çarpıcı açıklama: Tezgah 1994'te kuruldu! Emir verilsin yeter...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mahmur'a operasyon geliyor! Çarpıcı açıklama: Tezgah 1994'te kuruldu! Emir verilsin yeter...
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı özel bir yayında Mahmur'a operasyon sinyalini vermişti. Olası operasyonu bve bölgeyi değerlendiren Coşkun Başbuğ, "Sincar Operasyonunda Mahmur'a çok yaklaştık. Emir verildiği takdirde saatler içinde bölge tamamen temizlenir" dedi. Başbuğ, 'Bu yaz bu iş bitti' denilmesi için Mahmur'a operasyonun şart olduğunun altını çizdi.

Son dakika: Mahmur'a operasyon geliyor! Çarpıcı açıklama: Tezgah 1994'te kuruldu! Emir verilsin yeter...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mahmur meselesini de en az Kandil kadar artık önemsiyoruz. BM temizlemezse biz temizleriz" sözleriyle verdiği operasyon sinyaliyle Türkiye'nin teröristleri ortadan kaldırmadaki kararlılığı bir kez daha gözler önüne serildi. Irak ve Suriye'de evleri basarak eli silah tutan herkesin kaçırılarak götürüldüğü Mahmur'un terörün kuluçka yuvası haline gelmesinin temelleri 1994 yılında atıldı. Süreci SABAH'a anlatan Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Mahmur'a operasyon gerçekleştirmenin tercih değil zorunluluk olduğunu belirterek, "Çukurca ve Uludere'den 94'te 1000 civarı insanı kaçırdılar.ABD tezgahı kurdu, Mahmur proje olarak hazırlandı. 98'de BM burayı tanıdı, mülteci kampı olarak ödenek ayırdı" dedi. Türk yetkililer, mücadelenin terörle olduğunun altını çizerek bu mücadelede terör örgütlerinin yanında kimin durduğunun önemi olmadığını ifade ediyor.

BU BEKA MESELESİ

Türkiye'nin Mahmur'a operasyon gerçekleştirmesinin 'bir tercih değil, zorunluluk' olduğunu vurgulayan Başbuğ, "Eğer terörle mücadelede "bu yaz bu iş bitmiştir" demek istiyorsak ki hedef o, Sincar- Kandil- Mahmur üçgeninde büyük bir harekat yapmalıyız" diye konuştu. Mahmur'un terör yuvası olduğunun dünya tarafından bilindiğini kaydeden Başbuğ, "Uluslararası basın organlarında "Mahmur'da teröristler eğitim alıyor" diye haberler yer aldı. Bunların hepsi birer delil aslında. Bu beka meselesi" değerlendirmesinde bulundu.

94'TE KURULAN ABD TEZGAHI!

Mahmur'un Birleşmiş Milletler(BM) tarafından ödenek ayrılan bir yer olduğuna değinen Başbuğ, şunları söyledi: "Mahmur proje olarak hazırlandı. 94'te Çukurca ve Uludere'de köylüler ABD'nin akıl vermesiyle terör örgütü tarafından sınır ötesine kaçırıldı. Yapılan iş 'Can güvenliği yok. Türkiye'ye bağlılık hissetmedikleri için Irak'a kaçtılar' diye maskelendi Esasen öyle bir şey yok. Sınır köyleri sürekli saldırı altında olduğu için bazı köyleri boşaltmıştık. 1000 civarı insanı kaçırdılar. ABD tezgahı şöyle kurdu: Bu insanları buraya göç ettiririz, proje bir belde oluştururuz, BM hamiliğini de alıp Türkiye'yi uluslararası arenada sıkıştırırız. 98'de BM burayı tanıdı, mülteci kampı olarak ödenek ayırdı.Türkiye 'burası mülteci kampı değil, terör yuvası' diyerek uluslararası hukuka başvurdu.Bunun üzerine o yıllarda BM kamp boşaltıldı diye fotoğraflar paylaştı ama yalandı. Orası boşaltılmadı, genişletilerek terör örgütüne eğitim kampına dönüştürüldü. O dönem kaçırılan insanların akıbeti belli değil. Bu kılıfla başladı, sonra Mahmur bir kuluçka yuvasına dönüştürüldü"

EMİR VERİLSİN YETER!

Coğrafi şartlar göz önünde bulundurulduğunda Mahmur'un operasyon yapma zorluğu açısından Sincar ve Kandil'le kıyaslanamayacağını anlatan Başbuğ, "Sincar bölgedeki en dağlık bölge, Kandil kendine has bir coğrafya. Mahmur BM statüsüne sokmak için köy ilk kurulduğunda kolay bir arazi seçildi. Mehmetçik için o arazi engel teşkil etmez. Sincar Operasyonunda Mahmur'a çok yaklaştık. Emir verildiği takdirde saatler içinde bölge tamamen temizlenir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Osmanlı projesi daha hayata geçiyorÖnceki Haber

Bir Osmanlı projesi daha hayata geçiyor

Sedat Peker'i 12 kişilik ekip koruyor! Bilgi servisi CIA ve MOSSAD!Sonraki Haber

Sedat Peker'i 12 kişilik ekip koruyor! B...

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar