murat kurum
murat kurum

Mahir Ünal açıkladı! Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden neden ayrıldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye'nin eşcinsel sapkınları meşrulaştırmanın yolunu açan İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasının gerekçelerini anlatarak önemli açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal açıkladı! Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden neden ayrıldı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul Sözleşmesiyle birlikte küresel aklın ulus devletlerine karşı cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirme adına bir takım faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi muhalefet tarafından eleştirilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal 7 ekranlarında Başkent Kulisi programında hem sözleşme ile ilgili hem de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden neden ayrıldı?

İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının sadece Türkiye'de olmadığını belirten Ünal, küresel aklın cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirme adına İstanbul Sözleşmesi'ni kullandığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirme..."

İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili fotoğrafa bakalım ve geriye dönük tartışmalara bakalım. Sanki bu mesele sadece Türkiye'de oluyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Küresel salgınla birlikte şu anda Küreselcilerle, değer temelci Ulus devletler arasında bir mücadele var. Üç eğilim var, cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirme... Bu üç şeyi küresel akıl, dünyadaki savaşların kaynağı olarak görüyor ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik bir süreç var.

LGBT bireylerin haklarını değil cinsiyet düşmanlığını ve orada biriken nefreti konuşuyoruz.

Öyle bir hava oluşturuluyor ki, kadını ve kadını korumaya yönelik yasal düzenlemeler İstanbul Sözleşmesi haricinde yok. Kades uygulaması başta olmak üzere, anayasada belirtilen maddeler var...

"AB içinde altı ülkede yasallaşmadı"

İstanbul Sözleşmesi sadece Türkiye'de tartışılmıyor. AB içinde altı ülkede yasallaşmadı. Polonya yasal süreci başlattı. Çekilme gerekçesi olarak Polonya, "LGBT topluluğunun kendi cinsiyet anlayışını dayatmak için İstanbul Sözleşmesi'ni kullanıyor." dedi. Bu sözleşme ile kendi cinsiyet anlayışını topluma dayatmaya çalışan bir durum oluştu.

Mahir Ünal'ın diğer konularla ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"2020'de Türkiye'yi salgına hazırlamışız"

AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi'nden geriye baktığımızda 19 yılda iktidar olan ve bütün seçim vaatlerini gerçekleştirmiş, verdiği bütün sözleri gerçekleştirmiş bir parti var.

Büyük Kongre'nin temel mesajı, "Türkiye için güven ve istikrar" Bir ülkeyi büyüten en temel şey güven ve istikrar. 2020'de yaptığımıza baktığımızda adeta Türkiye'yi salgına hazırlamışız.

"Türkiye, AK Parti ile Bölgesel bir güç olmuştur"

Türkiye, AK Parti ile 19 yılda bölgesel bir güç olmuştur. Türkiye'yi dünyadan okumak gerekiyor. Muhalefetin baktığı yerden baktığınızda farklı bir Türkiye görünüyor.

Amerika'nın demokrasi kaygısı, AB'nin insan hakları, ifade özgürlüğü kaygısı... Yunanistan'ın göçmenleri kelepçeleyip denize atmasına ilişkin bir tepki duydunuz mu? ABD'de Kongre baskını sonrası olanlara bakın, Biden baskına katılanları terörist ilan etti. AB'de Hollanda ve Fransa'da yeni kanunlar hangi insan hakları kapsamı içinde...

Dünyada gelişmiş demokrasilerin artık teröre sempati ve şiddet çağrısına en ufak bir tavizi yok. Terör örgütü Türkiye'yi hedef aldığında töleranslı davranılır, Belçika'da Almanya'da ise bu terör örgütünün protestolarına tavırları nasıl oluyor... Buna izin vermiyorlar.

HDP'li Gergerlioğlu'nun gözlatına alınması

Meclis Başkanı Şentop'un yaptığı açıklamalar var. Anayasa'nın kesinleşmiş bir hükmü var. Yasaların arkasına saklanarak baskı uygulanır mı? Bu yasadan rahatsızsanız demokrasi zemininde bir yeni yasa yaparsınız.

Siyasetle, yargı arasında bir ilişki var algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

HDP'nin kapatılma davası

Anket firmaları kamuoyunun nabzını tutan anketler yapıyor. Optimar anketi sonucunda toplumda böyle bir hassasiyet oluştuğu anlaşılıyor. Toplum HDP'ye terörle arana mesafe koy diyor. HDP'nin yaptığı demokratik siyaset değildir. Biz HDP'yle demokratik zeminin güçlenmesi için görüşmüştük ancak CHP şimdi ne yapıyor...

CHP de tavız almak zorunda

Bu meseleyi siyasallaştırmak isteyenler, siyasal bir zeminde tartışmak isteyenler meselenin hukuki tarafını perdelemek istiyorlar. Bugüne kadar rahat bir şekilde PKK'ya, PKK'nın eylemlerine, PKK'nın cenazelerine katılanlar, buna CHP'liler de dahil olmak üzere, Türkiye'den yana ve demokratik toplumdan yana tavır almak zorundalar.

İspanya'da Batasuna partisi, terör bağlantısından dolayı kapatıldı

İspanya'da Batasuna partisi, ETA terör örgütü bağlantısından dolayı 2008'de kapatıldı. Demek ki gelişmiş bütün demokrasilerde terör örgütüyle ilişki içine giren bütün siyasi partiler yargılanır.

"Türkiye 90'lara dönüyor diyenler, 90'lara özlemi olanlardır"

Bugün Türkiye 90'lara dönüyor diyenler, 90'lara özlemi olanlardır. Başörtüsü insan hakları hakkıdır. Merve Kavakçı'yı başörtüsünden dolayı suçlayanlar ne diyorlardı "Devletin kuralları var" diyorlardı. Bu bunları söyleyenler şimdi neden aynı şeyi söyleyemiyor.

"Bizim andımız İstiklal Marşı'mızdır"

8 Ekim 2013'te hatırlarsanız andımız yürürlükten kaldırıldı, andımız kaldırılırken Cumhurbaşkanımız'da söyledi, "Bizim andımız İstiklal Marşı'mızdır."
(Kılıçdaroğlu) önce Atatürk demekten imtina eden il başkanını hizaya çekeceksin. Terörle, terörist bağlantılarla arana mesafe koyacaksın. Doğu Akdeniz'de Yunan tezlerini savunmayacak, Libya'da Türkiye'yi destekleyeceksin.

Bu millet yüksek irfanıyla Kılıçdaroğlu'nun samimi olmadığını biliyor.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu kadar hızlı rap söyleyen yok gibi… O, Türkiye’nin Eminem’iÖnceki Haber

Bu kadar hızlı rap söyleyen yok gibi… O...

Dolarda gece yarısı 'sığ piyasa' spekülasyonu: Panik yapmadan yarını bekleyinSonraki Haber

Dolarda gece yarısı 'sığ piyasa' speküla...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar