murat kurum
murat kurum

Liyakat nutukları yine lafta kaldı... Kaftancıoğlu'nun yamağına İBB'de ballı kadro

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Liyakat nutukları yine lafta kaldı... Kaftancıoğlu'nun yamağına İBB'de ballı kadro
Seçimlerden önce meydanlarda sürekli olarak "liyakat" nutukları atan CHP'de, parti yandaşları kadrolara doldurulmaya başlandı. Bu uğurda binlerce kişinin ekmeğiyle oynayan CHP'li belediyeler, kadrolarını yandaşlarına peşkeş çekti. Bunun son örneği CHP'li Ekrem İmamoğlu idaresindeki İBB'den geldi. CHP İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı İlayda Çağla Koçoğlu, İBB iştiraki Hamidiye Su A.Ş.’de "kapsam dışı uzman" sıfatıyla işe başladı.

Liyakat nutukları yine lafta kaldı... Kaftancıoğlu'nun yamağına İBB'de ballı kadro

CHP İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı İlayda Çağla Koçoğlu'nun; İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Hamidiye Su A.Ş.'de "kapsam dışı uzman" sıfatıyla işe başladığı öğrenildi.

Hamidiye Kaynak Suları Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 24 Temmuz 2019 tarihinde toplandığı, İlayda Çağla Koçoğlu'nun kapsam dışı uzman görevi ile işe başlamasına yönelik karar aldığı öğrenildi.

Hamidiye Su A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 24 Temmuz 2019 tarihli kararı şöyle:

"Gündem: 'Kapsam Dışı Uzman Görevi ile işe başlama hakkında.' Yönetim Kurulumuz Sayın Muzaffer Saraç başkanlığında toplandı.

Karar: Sayın İlayda Çağla Koçoğlu'nun şirketimizde uzman unvanıyla ve 5 bin 150 TL/brüt ücret ile işbaşı yaptırılmasına Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda oy birliğiyle karar verilmiştir"

"Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına "Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

Koçoğlu CHP İstanbul İl Başkanı Yardımcısıyken de bankamatik memurdu

İlayda Çağla Koçoğlu'nun; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olduğu dönemde CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne ait Kasdaş Kadıköy Sağlık Turizm Eğitim Çevre Temizliği Otopark Hizmetleri İnşaat Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de bankamatik memur olarak çalışmıştı.

SSK kayıtlarına göre; Koçoğlu'nun, 2019 Mart'ta KASDAŞ'ta işe başladığı ve Kadıköy Belediye Başkanı seçilen Şerdil Dara Odabaşı tarafından işe alındığı tespit edilmişti.

İlayda Çağla Koçoğlu'nun; KASDAŞ'a uğramadan 6 bin TL maaş aldığı basına yansımıştı. Koçoğlu görev yeri Kadıköy'de olmasına rağmen Saraçhane'de İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'yla sık sık görülmesi kamuoyunda eleştirilmişti.

"Bankamatik yandaşlar"

Sabah Gazetesi'nin 31 Temmuz 2019 tarihli "Bankamatik yandaşlar" başlıklı manşet haberinde; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 6 yardımcısını CHP'li ilçe belediyelerde göstermelik işlere yerleştirdiğine dikkat çekilmişti.

Söz konusu manşette; CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları İlayda Çağla Koçoğlu, Bahar Çetinkaya ve Mert Bahçetepe'nin Kadıköy Belediyesi'ne ait KASDAŞ'ta; CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları Nurten Aksüt ve Gürsel Yeter'in Beşiktaş Belediyesi'ne ait BELTAŞ'ta; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nejla Kayabaşı'nın Maltepe Belediyesi'ne ait MATAŞ'ta bankamatik memuru olduğuna dikkat çekilmişti.

BAHAR ÇETİNKAYA: Kasdaş Kadıköy Sağlık Turizm Eğitim Çevre Temizliği Otopark Hizmetleri İnşaat Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş.'de çalışan olarak görülüyor.

Çetinkaya, CHP'li Aykurt Nuhoğlu'nun Kadıköy Belediye Başkanı olduğu dönemde KASDAŞ'ta işe başlamış. Nisan 2018'te KASDAŞ'a giren Çetinkaya, işe uğramadan maaş alıyor.

MERT BAHÇETEPE: KASDAŞ Kadıköy Sağlık Turizm Eğitim Çevre Temizliği Otopark Hizmetleri İnşaat Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş.'de çalışan. Bahçetepe; Şerdil Dara Odabaşı tarafından işe alınmış. Ancak işe uğramadan maaş alıyor.

NURTEN AKSÜT: CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne ait Beltaş Beşiktaş Belediyesi İşletmecilik San. ve Tic. A.Ş.'de çalışan. SSK kayıtlarına göre; Ekim 2018'de BELTAŞ'ta büro işçisi olarak işe başladığı görülüyor.

Aksüt'ün, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yerine gelen Tahir Doğaç döneminde işe alındığı öğrenildi.

GÜRSEL YETER: CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne ait Personel Hizmetleri Anonim Şirketi'nde Nisan 2018'den bu yana büro işçisi olarak görülüyor ancak işe gitmeden maaş alıyor.

NEJLA KAYABAŞI: CHP'li Maltepe Belediyesi'ne ait Maltepe Sağlık, Turizm, Eğitim, Otopark, Temizlik ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde büro işçisi olarak görülüyor.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç döneminde Kasım 2018'de işe alındığı görülüyor. Ancak o da büroya uğramadan maaş alıyor.

"Gurur duyuyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ise 31 Temmuz 2019 tarihinde CHP İzmir İl başkanlığı'nı ziyaret etti. Kaftancıoğlu, 6 yardımcısıyla ilgili iddialar üzerine "Manşeti görünce çok mutlu oldum. O gençler gece gündüz çalışıp, siyaset yapabilmek için zaman bulmaya çalışıp, bulamadıkları için 7/24 sürekli çalışan yardımcılarım. Onlarla gurur duyuyorum" iddiasında bulunmuştu.

Salıcı da aynı soruya "Benim siyaset yapabilmek için çalışan yardımcılarımın asla öyle bir şeyi yoktur. Hepsiyle gurur duyuyorum" iddiasında bulunmuştu.

Kaynak:yeni akit

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devlet Bahçeli'den çok sert açıklama: Fransa çıbanbaşıdır!Önceki Haber

Devlet Bahçeli'den çok sert açıklama: Fr...

Mirdesilerden Zirkan Zirki Derneğine ZiyaretSonraki Haber

Mirdesilerden Zirkan Zirki Derneğine Ziy...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar